Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στο αντρικό ντύσιμο!

Εκτός των φυσικών χαρακτηριστικών, σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας παίζει και το ντύσιμο. Παρότι δεν υπάρχει το εύρος των γυναικείων ρούχων, το σωστό στυλ στο ντύσιμο του άντρα, μπορεί να κεντρίσει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Εάν κάνετε πάλι λάθη στο ντύσιμό σας, μπορεί να χαλάσουν την γενική σας εικόνα. Σας παρουσιάζουμε δέκα από τα συχνότερα λάθη, που πρέπει να αποφύγετε.

Κάλτσες

Από τα συχνότερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας άντρας. Το κλασσικό και ανεπίτρεπτο είναι η κάλτσα με σανδάλι που φοράνε οι τουρίστες. Εκτός αυτού όμως οι ψηλές κάλτσες με βερμούδα ή σορτς είναι ένα επίσης κακό παράδειγμα. Προτιμήστε κοντές κάλτσες του ίδιου μάλιστα χρώματος με το παπούτσι σας. Επίσης, ό, τι παντελόνι κι αν φορέσετε φροντίστε οι κάλτσες να έχουν το ίδιο χρώμα με το παπούτσι. Κυρίως μάλιστα όταν πρόκειται για κοστούμι, φροντίστε οι κάλτσες σας να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτές από τα παπούτσια και πιο κοντά στο χρώμα των ρούχων. Μέγιστο σφάλμα η λευκή κάλτσα με μαύρο παπούτσι, επισύρει ως και …σύλληψη!

Πουκάμισο

Ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά ανδρικά ρούχα. Το πουκάμισο μπορεί να φορεθεί τόσο σε μια επίσημη εμφάνιση, όσο και καθημερινά. Προσδίδει κύρος και στυλ. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουμε όταν φοράμε ένα πουκάμισο.

  • ΠΟΤΕ δεν σηκώνουμε το γιακά. Ο Κόμης Δράκουλας και η μόδα του, πρέπει να παραμείνουν στα Καρπάθια Όρη. Το ίδιο οφείλετε να κάνετε και με μπλούζες τύπου πόλο.
  • Μη βάλετε γραβάτα με κοντομάνικο πουκάμισο. Γενικότερα δίνει τόνο χαμηλότερης κατηγορίας. Η γραβάτα αποπνέει επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση, κάτι που καταστρέφεται με κοντομάνικο πουκάμισο.
  • Όταν σηκώνετε τα μανίκια προσέξτε! Σε κανέναν δεν αρέσει να μοιάζει με το Βασίλη Αυλωνίτη. Διπλώστε τα προσεκτικά, γυρνώντας τα προς τα πάνω. Δώστε προσοχή στο να φτάνουν στο ίδιο μήκος τα δύο μανίκια.
  • Εάν θέλετε να φορέσετε κάτι μέσα από το πουκάμισο, προτιμήστε φανέλα του ίδιου χρώματος και οπωσδήποτε με ανοιχτό “v”. Δεν χρειάζεται να δείχνετε και στους άλλους πως φοράτε δεύτερη μπλούζα.
  • Ανάλογα με τη γραμμή φορέστε το πουκάμισο μέσα ή έξω από το παντελόνι.

Ανδρικό ντύσιμο: 10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Αστραφτερά ρούχα

Δεν χρειάζεται «να θαμπώσετε τους άλλους» στην κυριολεξία με την εμφάνισή σας. Υπάρχουν πολύ καλύτερες στιλιστικές επιλογές για το ντύσιμό σας από τα αστραφτερά ρούχα. Ένα μαύρο καλό πουκάμισο ή πιο εφαρμοστά ρούχα μπορεί να σας κολακεύσουν περισσότερο από ότι ένα λαμέ μπλουζάκι!

Φαρδιά ρούχα

Αν δεν έχετε για είδωλο τον Tupac αποφύγετέ τα. Τα ρούχα αυτά δεν κολακεύουν το σώμα. Δεν είναι απόλυτο να επιθυμείτε να το αναδείξετε, όμως η γραμμή του ρούχου οφείλει να είναι κοντά στη γραμμή του σώματος. Εάν πάλι δεν νιώθετε άνετα με τα ρούχα που εφαρμόζουν περισσότερο στο σώμα σας, επιλέξτε μια μέση λύση από το να φτάνει ο καβάλος σας στα γόνατα.

Σιδερωμένα ρούχα

Τα τσαλακωμένα ρούχα δείχνουν μεγάλη προχειρότητα στο ντύσιμό σας. Πολλοί θα πουν πως μπορεί να κοιμάστε και με αυτά τα ρούχα. Μια πρακτική που μπορεί να σας σώσει είναι να κρεμάτε τα ρούχα σας με το που τα βγάζετε και να μην τα πετάτε σε καρέκλες ή άλλα έπιπλα.

Ζώνη

Επιλέξτε τη σωστή ζώνη για το ντύσιμό σας. Εάν πρόκειται για επίσημο, ταιριάξτε τη με το χρώμα των παπουτσιών σας. Επίσης, φροντίστε η αγκράφα να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το τελευταίο κουμπί και το υπόλοιπό της, να μην κρέμεται από τα θυλάκια του παντελονιού. Εάν πάλι πρόκειται για πιο αθλητικό ντύσιμο, προτιμήστε μια πιο φαρδιά ζώνη. Σημαντικό είναι να μην κάνετε υπερβολές με τις αγκράφες.

Ανδρικό ντύσιμο: 10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Κοσμήματα

Δεν είναι ανάγκη να προκαλείτε βλέμματα με τα κοσμήματά σας. Ο χρυσός θα λέγαμε πως ταιριάζει καλύτερα σε γυναικείους λαιμούς και καρπούς από ότι σε αντρικούς. Η μόδα της καδένας έχει μείνει σε εποχές Miami Vice. Προτιμήστε ένα διακριτικό ρολόι ή ένα κολιέ μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. «Απαγορεύονται» επίσης τα κολλητά στο λαιμό κρεμαστά καθώς και τα πολλά χοντρά κομποσκοίνια.

Καπέλα

Το υποχρεωτικό τζόκεϊ του στρατού δεν άρεσε σε κανέναν. Γιατί λοιπόν να βγείτε για καφέ ή βόλτα και να φοράτε καπέλο τύπου τζόκεϊ; Εάν δεν πρόκειται για καλοκαιρινούς μήνες, το συγκεκριμένο καπέλο δεν δίνει το παραμικρό στην εμφάνισή σας.

Κινητές διαφημίσεις

Τι εννοώ με αυτό; Όσο λεφτά και αν έχετε δώσει για το ρούχο σας δεν είναι ανάγκη να το διαφημίζετε στο δρόμο. Το να υπάρχει με τεράστια γράμματα η φίρμα του ρούχου σας στο μανίκι, το στήθος ή οπουδήποτε δεν προσδίδει το παραμικρό στυλ. Η λιτότητα μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Προσεκτικοί με την καθαριότητα

Για πολλούς είναι αυτονόητο. Για άλλους πάλι όχι. Πάντα θα υπάρξει κάποιος να δει το μικρολεκέ που μπορεί να έχει το παντελόνι σας. Τα μικρά αυτά λάθη μπορούν να αποβούν μοιραία για την εμφάνισή σας και να δώσουν λάθος εντύπωση.

Πηγή: flowmagazine.gr

Σχετικά άρθρα