Τάρτα με ζυμαρικά και κιμά από λουκάνικο και πράσο.

25 Ιανουαρίου 2016

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΠΕΝΕΣ TETRAGONO
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
100 ML ΓΑΛΑ
2 ΑΒΓΑ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
4-5 ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ IFANTIS
400 ML ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Ή ΚΟΝΚΑΣΕ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
½ ΦΛ. ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΥ
200 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΡΙΓΑΝΗ
ΘΥΜΑΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.

Για τη σάλτσα:
Χτυπάμε στο μούλτι τα λουκάνικα, μέχρι να γίνουν κιμάς. Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το λευκό γλυκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αναμειγνύουμε τις βρασμένες πέννες με τον κιμά λουκάνικου. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Σε μια φόρμα για cheesecake καλυμμένη με λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα τριμμένη mozzarella και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και να πάρουν χρώμα.
Αφού ψηθεί αφήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε με δενδρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι.

chefonair.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ