Σούπα με ξινό τραχανά, μπακαλιάρο και κρόκο Κοζάνης

25 Ιανουαρίου 2016
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
  • 200 γρ. ξινό τραχανά 
  • 0,5 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 σκόρδο 
  • 1 λεμόνι
  • ½ ματσ. μάραθο ή άνηθο 
  • 1 φλ. κρασί
  • 1 κ.σ. βoύτυρο Lurpak 
  • 500 ml νερό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο. 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο.
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο. Σβήνουμε με το κρασί. 
Προσθέτουμε τον τραχανά, το νερό, τον μπακαλιάρο, το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. 
Στο τέλος προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης. 
Δένουμε τη σούπα με βούτυρο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
 

chefonair.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ