Σούπα με ξινό τραχανά, μπακαλιάρο και κρόκο Κοζάνης

<div><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></div>
<div>
<ul>
<li>1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο</li>
<li>200 γρ. ξινό τραχανά </li>
<li>0,5 γρ. κρόκο Κοζάνης</li>
<li>1 κρεμμύδι </li>
<li>1 σκόρδο </li>
<li>1 λεμόνι</li>
<li>½ ματσ. μάραθο ή άνηθο </li>
<li>1 φλ. κρασί</li>
<li>1 κ.σ. βoύτυρο Lurpak </li>
<li>500 ml νερό</li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></div>
<div>Ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο. </div>
<div>Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο.</div>
<div>Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο. Σβήνουμε με το κρασί. </div>
<div>Προσθέτουμε τον τραχανά, το νερό, τον μπακαλιάρο, το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. </div>
<div>Στο τέλος προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης. </div>
<div>Δένουμε τη σούπα με βούτυρο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.</div>
<div> </div>
<div>
<p>chefonair.gr</p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα