Ψηφίζεται την Παρασκευή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

26 Ιανουαρίου 2016

Την Παρασκευή ορίστηκε να συζητηθεί και να ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης.

Η νέα ρύθμιση έρχεται, αφού η Διάσκεψη των Προέδρων, την προηγούμενη εβδομάδα, δεν υπερψήφισε την πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τα πρόσωπα του 9μελούς Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η οποία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 4/5 των εκπροσώπων των κομμάτων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Μετά την άκαρπη ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων, τόσο ο υπουργός Επικρατείας όσο και ο πρόεδρος της Βουλής είχαν προαναγγείλει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών χωρίς την εμπλοκή του ΕΣΡ στη διαγωνιστική διαδικασία.

Υπενυθυμίζεται ότι η ΝΔ κατά τη συζήτηση για το ΕΣΡ είχε επιμείνει στην πρόταση να επαναφέρει η κυβέρνηση τις αρμοδιότητες από το υπουργείο Επικρατείας στο ΕΣΡ, σε ότι αφορά στις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών καναλιών, σημειώνοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο για να τελειώσει η κατάσταση της  ασυδοσίας.

Απο την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ακολουθώντας σκοπιμότητες επιχειρεί να ακυρώσει την διαδικασία και να μην προσωρήσει η αδειοδότηση τηλεοπτικών καναλιών. Το Μαξίμου με ανακοίνωσή του έβαλε ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων της τηλεοπτικής ενημέρωσης.


Πηγή: Με πληροφορίες από inews.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...