Ποικιλία κρεατικών στον φούρνο.

26 Ιανουαρίου 2016
ΥΛΙΚΑ
  • 600 γρ. μοσχάρι (μπριζόλα) 
  • 600 γρ. χοιρινό (λαιμό ή κόντρα χοιρινή)
  • 3 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα (το άσπρο μέρος)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πατάτα 
  • 3 καρότα
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • ½ σελινόριζα
  • 10 σύκα κύμης Ryzovoli
  •  200 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ντομάτα πελτέ
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • ½ κ.σ. θρούμπι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μοσχάρι, το χοιρινό και τα μπουτάκια κοτόπουλου σε κομμμάτια, χωρίς τα κόκκαλα. 
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα ταψί, βάζουμε τα κρέατα και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θρούμπι. 
Κόβουμε και προσθέτουμε στο ταψί με τα κρέατα το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, τα πράσα, τα σκόρδα (χωρίς το εσωτερικό τους) και τη σελινόριζα. 
Ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε την πατάτα, κομμένη σε κύβους, το κεφαλοτύρι, κομμένο σε κομμάτια, και τα σύκα. 
Διαλύουμε τον πελτέ με νερό, περιχύνουμε το φαγητό και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί.
Ψήνουμε στη γάστρα ή σε ταψί καλυμένο με αλουμινόχαρτο, στους 200 βαθμούς, για 3 ώρες. 
Σερβίρουμε την ποικιλία κρεατικών με τα λαχανικά και γαρνίρουμε με ψιλοκομμμένο μαϊντανό.
chefonair.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ