Μπούτι αρνίσιο με πιπεριά και πατάτες φούρνου.

<p><strong>YΛΙΚΑ</strong></p>
<ul>
<li>1 αρνίσιο μπούτι (περίπου 2 κιλά)</li>
<li>2 ½ κ.γ. κόκκους πιπέρι</li>
<li>2 κ.σ. δενδρολίβανο</li>
<li>3 κ.σ. δυόσμο</li>
<li>4 σκελ. σκόρδο</li>
<li>4 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou</li>
<li>300 ml κόκκινο ξηρό κρασί</li>
<li>8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό</li>
<li>5 κ.σ. σάλτσα σόγιας</li>
<li>2 κ.γ. μουστάρδα Maille Dijon Originale</li>
</ul>
<p><strong>Για τις πατάτες:</strong></p>
<ul>
<li>1 κιλό πατάτες</li>
<li>3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό</li>
<li>1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο</li>
<li>3 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora</li>
<li>3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό</li>
</ul>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ<br />Για τη μαρινάδα:</strong><br />Σπάμε στο γουδί τους κόκκους πιπεριού. <br />Προσθέτουμε τη σόγια, το κρασί, την κρέμα βαλσαμικού, το δυόσμο, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και ανακατεύουμε. <br />Μαρινάρουμε το κρέας σε ένα πλαστικό ή γυάλινο σκεύος, σκεπασμένο στο ψυγείο, για 8 ώρες τουλάχιστον ή για ολόκληρο το βράδυ, γυρίζοντάς το 1 με 2 φορές. <br />Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. <br />Σκουπίζουμε το κρέας από τη μαρινάτα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.<br />Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τους σπασμένους κόκκους πιπεριού. <br />Απλώνουμε με ένα πινέλο το μείγμα στο κρέας, προσθέτουμε τη μίση μαρινάδα και 1 φλυτζάνι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.</p>
<p><strong>Για τις πατάτες:</strong><br />Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180 βαθμούς, αέρα. <br />Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες,  και τις βράζουμε για 3 – 4 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν παραμένουν σκληρές στο εσωτερικό τους. Σουρώνουμε τις πατάτες. <br />Βάζουμε ένα ταψί στον ζεστό φούρνο για να λιώσει και να κάψει η μαργαρίνη με  βούτυρο και το ελαιόλαδο, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε στις πατάτες, το δενδρολίβανο, αλάτι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε Έπειτα τις βάζουμε στο ταψί με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο και το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 20-30 λεπτά, γυρίζοντας στον μισό χρόνο τις πατάτες, μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα και να πάρουν χρυσό χρώμα.</p>
<p>chefonair.gr</p>

Σχετικά άρθρα