Κίτρινη σούπα καλαμποκιού

27 Ιανουαρίου 2016
    • Μερίδες: 6
    • Χρόνος προετοιμασίας: 10'
    • Χρόνος μαγειρέματος: 30'
    • Έτοιμο σε: 40'

Μια χορταστική και πολύ γευστική σούπα που σας κρατάει νόστιμη συντροφιά τις κρύες μέρες. Σερβίρετε αν θέλετε με την πιο διάσημη μαγειρική εκδοχή του καλαμποκιού -το ποπκορν.

Υλικά

  • 300γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 1 πατάτα μεγάλη, σε κομμάτια
  • 1 καρότο μεγάλο ή 2 μεσαία, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο στα 4
  • 1lt ζωμό κότας από κύβο βιολογικό ή από συμπυκνωμένο ζωμό ψυγείου
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζάνι ποπκόρν
  • 1 καρότο μεγάλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το ζωμό σε κατσαρόλα μαζί με την πατάτα, τα καρότα και το κρεμμύδι να πάρουν βράση. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε το καλαμπόκι, τον κουρκουμά και το τζίντζερ και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 2

Πολτοποιείτε τη σούπα σε δύο τρεις δόσεις στο μπλέντερ ή επί τόπου στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.

Βήμα 3

Διατηρείτε τη σούπα ζεστή και τη σερβίρετε σε μπολ ή φλιτζάνια με μερικά ποπκόρν καλαμποκιού κι από ένα τσιπ καρότου.

Σημείωση
Για να φτιάξετε τα τσιπς καρότου: Καθαρίζετε το καρότο από την εξωτερική φλούδα του και το κόβετε σε λεπτές μακριές φέτες με το εργαλείο που καθαρίζετε τις πατάτες. Τηγανίζετε τα τσιπς σε κατσαρολίτσα με μπόλικο καυτό σπορέλαιο, αφού πρώτα τυλίξετε σε σπιράλ την κάθε λωρίδα.

 
olivemagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ