Διάλεξε το σωστό εσώρουχο για κάθε τύπο ρούχου!

Οι πιο πολλές γυναίκες ξέρουν πως κάποια ρούχα που μας αρέσουν πολύ, παρουσιάζουν μια σειρά από προβλήματα και δυσκολίες για να φορεθούν σωστά – η πλάτη είναι πολύ ανοιχτή και φαίνεται το σουτιέν, το ύφασμα είναι πολύ λεπτό και τα εσώρουχα διαγράφουν κτλ-, ένα πρόβλημα το οποίο εντείνεται ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι.

Γι’ αυτό τον λόγο, ετοιμάσαμε για σας έναν απλό οδηγό με σουτιέν που μπορείτε να φορέσετε με τα πιο “ιδιότροπα” κοψίματα και υφάσματα, όπως φορέματα με ανοιχτή πλάτη, μπλούζες με παρτούς ώμους κτλ. Έτσι θα μπορέσετε να χαρείτε τα ρούχα σας, χωρίς να χάνετε χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να βρείτε λύσεις γι’ αυτούς τους μικρούς αλλά εκνευριστικούς προβληματισμούς.

Η πιο προφανής λύση είναι ένα καλό στράπλες σουτιέν με αποσπώμενες τιράντες, ώστε να μπορούμε να το φοράμε με διάφορους τρόπους. Αυτό καλύπτει μια σειρά από ανάγκες, όπως πως μπορεί να φορεθεί μια μπλούζα bustier όπως αυτή της εικόνας.

Βustier από δέρμα Rick Owens http://www.net-a-porter.com/product/336369

Σουτιέν strapless La Perla, 154€ http://www.net-a-porter.com/product/196334

Μια άλλη λύση είναι να πάρουμε ένα σουτιέν που μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους, αφαιρώντας και μετακινώντας τις τιράντες. Εδώ προτείνουμε το μοντέλο “Multiplunge” της Wonderbra, με διάφανη λεπτομέρεια στο κέντρο για μπλούζες με πολύ βαθύ ντεκολτέ. Δύο επιπλέον λωρίδες εφαρμόζονται στις κόπιτσες της πλάτης και “κατεβάζουν” το σουτιέν χαμηλά, για μπλούζες με μεγάλο άνοιγμα στην πλάτη, όπως φαίνεται στην εικόνα δεξιά. Το σουτιέν αυτό μπορεί να φορεθεί ως στράπλες, αφαιρώντας τις τιράντες, με μόνο μια τιράντα χιαστί για μπλούζες και φορέματα με έναν ώμο, με τις τιράντες χιαστί στην πλάτη και με πολλούς ακόμα τρόπους.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι κάποια αξεσουάρ που μπορούμε να πάρουμε και να εφαρμόσουμε στα σουτιέν που ήδη έχουμε. Αν, λοιπόν θέλουμε να φορέσουμε μια μπλούζα ή ένα φόρεμα, με Χ στην πλάτη, όπως το φόρεμα της φωτογραφίας, έχουμε τις εξής επιλογές: 

Ένα bra strap converter ή racerback clips, που είναι ένα μικρό αξεσουάρ μέσα στο οποίο περνάμε τις τιράντες του σουτιέν, κάνοντας έτσι ένα Χ στην πλάτη. Μια διάφανη λωρίδα που κρατάει τις τιράντες σε σχήμα Χ και, τέλος, ένα σετ με έξτρα λωρίδες converter straps που εφαρμόζουν στις κόπιτσες του σουτιέν και τυλίγονται γύρω από τον κορμό κρατώντας το σουτιέν σταθερό και “χαμηλωμένο”. Αν θέλουμε να φορέσουμε μια μπλούζα ή φόρεμα που Χ στην πλάτη, λεπτές τιράντες και αρκετά ανοιχτή πλάτη, έχουμε την λύση εφαρμόζοντας τις λωρίδες αυτές σε ένα σουτιέν με αποσπώμενες τιράντες, τις οποίες έχουμε μετακινήσει σε σχήμα Χ στην πλάτη.

“Bra Strap Converter” Victoria΄s Secret, 10€. (Κατάστημα Αθηνών, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)

Racerback clips Maidenform, 5€ http://www.amazon.com/dp/B0083QLQG0

Converter straps Fashion Forms, 10€ http://www.amazon.com/dp/B007H52HKC/

Για φορέματα και μπλούζες που αφήνουν την πλάτη τελείως ακάλυπτη, το σουτιέν που φοράμε είναι ουσιαστικά μόνο το κομμάτι του σουτιέν που καλύπτει και κρατάει το στήθος. Τα σουτιέν αυτά “κολλάνε” πάνω στο στήθος με gel ή στο πλάι και είναι τελείως στράπλες. Σε περίπτωση που το φόρεμα/μπλούζα έχει επιπλέον βαθύ ντεκολτέ, τότε επιλέγουμε ένα σουτιέν με χαμηλή ένωση, τα λεγόμενα “plunge”, για τα οποία περισσότερα στη επόμενη πρόταση.

Μαύρο φόρεμα με ανοιχτή πλάτη Zara, 60€

Πάνω: “διάφανο” σουτιέν Nubra Fashion Forms, 62€ http://www.net-a-porter.com/product/357731

Κάτω: στράπλες σουτιέν χωρίς πλάτη Fashion Forms, 32€ http://www.amazon.com/dp/B0060U7RJG



Για μπλούζες και φορέματα με χαμηλό ντεκολτέ, όπως αυτό της φωτογραφίας μας, θα προτιμήσουμε τα σουτιέν plunge, με πολύ χαμηλή ένωση μπροστά. Το σουτιέν της Fashion Forms που σας προτείνουμε έχει αποσπώμενες τιράντες και μπορεί να φορεθεί με διάφορους τρόπους, ως στράπλες, με τις τιράντες σε Χ κτλ.  Σε περίπτωση που το βαθύ ντεκολτέ συνοδεύεται και από ανοιχτή πλάτη, τότε μπορούμε να φορέσουμε ένα plunge σουτιέν σαν αυτά της προηγούμενης πρότασής μας, που κολλάει στο δέρμα με gel.

Wrap dress απο μετάξι και jerseyIssa, 339€http://www.mytheresa.com/eu_en/silk-jersey-wrap-dress-196720.html

Self-adhesive backless strapless bra Fashion Forms, 37€ http://www.net-a-porter.com/product/318279

 


Αν έχετε μεγαλο στήθος, τότε κάποιες φορές μπορεί να θελήσετε να φορέσετε ένα φόρεμα με πολύ λεπτό ύφασμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενα minimizer με πολύ απαλή εφαρμογή, ώστε να μην διαγράφει κάτω απο το ύφασμα, όπως αυτό το Spanx που σας προτείνουμε. Το πιο δύσκολο σουτιέν για γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος είναι το στράπλες. Εδώ σας λύνουμε το πρόβλημα αυτό με δύο προτάσεις για στράπλες σουτιέν κατάλληλα για μεγάλα μεγέθη, με σωστή ενίσχυση και εφαρμογή.

 

“Bra-Liminate!” minimizer Spanx, 85€ http://www.stylebop.com/gr/product_details.php?id=468771

Σουτιέν strapless Wacoal “Red Carpet”, 48€ http://shop.nordstrom.com/s/wacoal-red-carpet-convertible-strapless-bra/3236610

Και τέλος, δύο μικρά tip για πάσα χρήση. Ένα σουτιέν bandeau με πολύ λεπτό ύφασμα αλλά σωστή εσωτερική στήριξη, χρήσιμο κυρίως για ρούχα με πολύ λεπτά υφάσματα ή όταν θέλουμε πολύ διακριτική εφαρμογή, καθώς και το fashion ή stylist tape, που είναι μια μικρή αλλά θαυματουργή ταινία δύο όψεων και πολλών χρήσεων, όπως όταν θέλουμε να κρατήσουμε σταθερές τις τιράντες μιας μπλούζας ή να σταθεροποιήσουμε μια φούστα ή κάποιο ρούχο που διαρκώς “γλιστράει” κτλ.

Nude σουτιέν Resultwear by dMondaine, 89€ http://www.net-a-porter.com/product/348329

Fashion Forms Dress Tapes to Go + Dispenser, 10€ http://www.amazon.com/Fashion-Forms-Lingerie-Tape/dp/B000X0319O


Σχετικά άρθρα