Παστίτσιο με μανιτάρια

28 Ιανουαρίου 2016
ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. πέννες 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. άσπρα μανίταρια 
  • 150 γρ. μανιτάρια portobello 
  • 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους  
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

2 κ.σ. βούτυρο 

2 κ.σ. αλεύρι

250 γρ. γάλα 

1 κρόκο αβγού

100 γρ. τυρί Regato 

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλάτι-πιπέρι

 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες, μέχρι να γίνουν al dente, έπειτα τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε.
Κόβουμε όλα τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο και τα πλευρώτους σε πολύ μικρά κομμάτια, σαν κιμά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε το μείγμα μανιταριών καλά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε τα μανιτάρια να σιγοβράσουν, για 7-8 λεπτά.
 
Για τη μπεσαμέλ:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα δύο υλικά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε, συνεχόμενα, με ένα σύρμα.
Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα κρόκο αβγού, λίγο μοσχοκάρυδο, το τριμμένο regato, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας γρήγορα και έντονα, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
 
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τις βρασμένες πέννες και ρίχνουμε λίγο τριμμένο regato.
Βάζουμε από πάνω τον κιμά μανιταριών και τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο regato και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει το παστίτσιο ένα χρυσαφένιο χρώμα.
 
chefonair.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ