Χταπόδι μακαρονάδα

<div class="short_text italic cf">
<p>Υλικά</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 χταπόδι περίπου 1 κιλό</li>
<li>1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε φέτες</li>
<li>3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι</li>
<li>1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί</li>
<li>1 ποτήρι πολτός ντομάτας</li>
<li>1 ξυλάκι κανέλα</li>
<li>3 – 4 γαρίφαλα</li>
<li>μπόλικο μαύρο πιπέρι</li>
<li>1/2 κιλό μακαρόνια</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 1 ώρα</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Καθαρίζουμε το χταπόδι αφαιρώντας το στόμα που βρίσκεται στη συμβολή των πλοκαμιών, καθώς και το περιεχόμενο της σακούλας. Το πλένουμε πάρα πολύ καλά και το κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Όλα τα υλικά θα αφήσουν τα υγρά τους, το χταπόδι το κόκκινο ζουμί του και στη συνέχεια θα εξατμιστούν. Όταν στεγνώσουν, ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Τα σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι και να γίνει πηχτή η σάλτσα. Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. </p>
<p>gastronomos.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα