Συζυγοκτόνος Χαλκιδικής: Συγγνώμη στα παιδιά του, που τα άφησα ορφανά (ΒΙΝΤΕΟ)

30 Ιανουαρίου 2016

«Ζητώ συγγνώμη και έχω μετανιώσει για την πράξη που έχω κάνει. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της γυναίκας μου, στα παιδιά μου, στην κοινωνία και δεν πιστεύω πως το έχω κάνει. Και στην ελληνική αστυνομία που την παίδευα για 18 μέρες και στα παιδιά μου που τα άφησα ορφανά».

Αυτά ήταν τα λόγια του φονιά της Ορμύλιας της Χαλκιδικής στους δημοσιογράφους κατά την έξοδο του από το δικαστικό Μέγαρο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος που δηλώνει μετανιωμένος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως κάποια στιγμή σκέφτηκε να παραδώσει τον 4χρονο.

Φοβήθηκε, όμως, ότι οι αστυνομικοί θα τον συλλάβουν μπροστά στα μάτια του γιου του και δεν ήθελε να αποτυπωθούν στη μνήμη του τέτοιες εικόνες. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ακόμη ότι όταν πήγε στο σπίτι της 43χρονης είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η δήλωση του δικηγόρου του για την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση παραλληλίζοντας την με την δολοφονία Καποδίστρια.

«Ούτε ο Καποδίστριας στη δολοφονία είχε τόση πάρει τόση έκταση. Δεν το εννοώ ακριβώς αυτό αλλά είναι ένας παραλληλισμός για να δείξω πόσο μεγάλη έκταση έχει πάρει το θέμα. Βεβαίως η έκταση δόθηκε επειδή πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε».

Στην απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις που του αποδίδονται, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει με τους ισχυρισμούς του ανακριτή και εισαγγελέα, που ομοφώνως κρίθηκε προφυλακιστέος.

Κατά πληροφορίες -απολογούμενος- εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ στην επίμονη ερώτηση του ανακριτή γιατί σκότωσε τη γυναίκα του, είπε ότι ήταν θολωμένος. Κληθείς δε να περιγράψει τον τρόπο δολοφονίας, επικαλέστηκε κενά μνήμης. «Δεν είχα δει τα παιδιά μου τα Χριστούγεννα και γι' αυτό της ζήτησα να πάρω τον μικρό μας γιο για δύο μέρες ενόψει των Θεοφανίων, πράγμα με το οποίο εκείνη συμφώνησε. Την ημέρα των Φώτων -όμως- κι ενώ το παιδί ήταν μόλις μία μέρα μαζί μου, τον πήρε πάλι επειδή, όπως είπε, ήταν του Σταυρού. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας επικοινωνήσαμε για να πάρω πάλι το παιδί. Τότε εκείνη μου είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναδώ τα παιδιά κι ότι πήρε τους καλύτερους δικηγόρους. Θόλωσα, το μυαλό μου έπαθε εμπλοκή. Πήγα σπίτι, αλλά από ‘κεί και μετά δεν θυμάμαι τίποτα», φέρεται να απάντησε.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η μνήμη του άρχισε να επανέρχεται αργότερα, όταν άρπαξε τον 4χρονο Φοίβο κι έφυγε μαζί του με μηχανάκι. «Σταμάτησα σε χωματόδρομο διότι είχε χαλάσει το φανάρι του δικύκλου. Είδα στα χέρια μου αίματα. Αφού συνειδητοποίησα ότι είμαι υγιείς, έψαξα το παιδί, αλλά κι αυτό ήταν καλά. Τότε κατάλαβα ότι κάτι κακό πρέπει να είχε συμβεί, όχι όμως ότι σκότωσα τη γυναίκα μου», σημείωσε.

Μεταφέρθηκε στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει κρατούμενος έως τη δίκη του.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις από τον Alpha:

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ