Τσακαλώτος: Μέχρι Απρίλιο τελειώνει η αξιολόγηση - Ανάπτυξη το Β' τρίμηνο του '16

30 Ιανουαρίου 2016

Στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς αναφέρθηκε σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economist, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκτιμώντας πως το κλείσιμο αυτής αναμένεται πριν το Πάσχα.

Ο κ. Τσακαλώτος απαρίθμησε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν, τονίζοντας πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κοντά.

«Μέχρι τέλος Μαρτίου, τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας για ακόμη μια φορά πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πήγε καλά.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι αν δεν έχουμε έναν «λογικό συμβιβασμό» με τους θεσμούς, θα καθυστερήσει η έναρξη του ενάρετου κύκλου για την οικονομία, σημειώνοντας πάντως ότι η εικόνα δείχνει περισσότερο ευοίωνη σε σχέση με το παρελθόν.

«Είναι πολύ σημαντικό, στο τέλος της ημέρας, να υπάρξει συμφωνία, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, να έρθουν επενδύσεις και να γυρίσει σελίδα η χώρα» τόνισε.

Παράλληλα, προέβλεψε πως η χώρα θα παρουσιάσει ανάπτυξη το β' εξάμηνο του 2016.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι «Θα έχουμε ανεξάρτητους γενικούς γραμματείς παντού στο Δημόσιο, όχι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών».Πηγή: inews.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...