Βάφλες λαχταριστές

<p><span>Είναι αφράτες, εντυπωσιακές και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζονται, χωρίς τεχνητά διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης όπως οι έτοιμες του εμπορίου. Για τέλεια εμφάνιση καλό είναι να εξοπλιστείτε με την ειδική βαφλιέρα, δηλαδή μια ειδική ηλεκτρική ψηστιέρα με τα ανάγλυφα μικρά καρεδάκια αντικολλητικής επίστρωσης. Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας, στα πολυκαταστήματα και σε αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να τηγανίσετε το μείγμα σε τέσσερις δόσεις σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><span class="views-label-field-recipe-materials">Υλικά:</span></span></p>
<div class="field-content">
<div class="item-list">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane">
<ul>
<li class="first matCat">Για 4 άτομα</li>
<li>150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>150 ml γάλα πλήρες</li>
<li>4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα</li>
<li>150 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο</li>
<li class="last">250 ml κρέμα γάλακτος</li>
</ul>
<p class="last"><span class="views-label-field-recipe-execution-desc">Εκτέλεση:</span></p>
<div class="field-content">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane">
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνω εκεί το γάλα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός), με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να φτιάξω ένα εντελώς λείο μείγμα. <br />Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και συνεχίζω το καλό ανακάτεμα. <br />Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω κατά μέρος για 1 ώρα, για να «ησυχάσει» το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Το μείγμα για βάφλες είναι έτοιμο. <br />Προθερμαίνω τη βαφλιέρα και ψήνω το μείγμα σε τέσσερις δόσεις, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τις σερβίρω ζεστές.</p>
<p><span>Με τι σερβίρονται;<br />• </span>Με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα και λιωμένη κουβερτούρα<span><br />• </span>Με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων του δάσους (ή μαρμελάδα φράουλα) και πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη<span><br />• </span>Με σπιτική λεμονόκρεμα και πασπαλισμένες με σκόνη κανέλας<span><br />• </span>Με σπιτική σάλτσα καραμέλας και κοπανισμένους ξηρούς καρπούς</p>
<p>dinanikolaou.gr</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα