Σπαγγέτι με μανιτάρια και τυρί κρέμα.

<p><strong>ΥΛΙΚΑ</strong><br />ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ</p>
<p>500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ<br />1 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ SOFT<br />2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ<br />300 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ<br />200 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ<br />20 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ<br />1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ<br />3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ<br />1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ<br />150 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ<br />400 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ<br />½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ<br />4 Κ.Σ. ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ<br />1 Κ.Γ. ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)<br />ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ</p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό.<br />Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκο κρεμμυδάκια. Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε νερό για να μαλακώσουν.<br />Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με βούτυρο και ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε τα πορτσίνι και λίγο από το ζουμί τους. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.<br />Στο τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.<br />Σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα πιπέρι, ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο, το λάδι τρούφας και προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα.</p>
<p>chefonair.gr</p>

Σχετικά άρθρα