Καυτερές γαρίδες

3 Φεβρουαρίου 2016
Υλικά
  • 24 μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κτψ, καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι, με τα κεφάλια και την ουρά ακέραια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμαριού, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ρίγανης, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή)
  • 1/2 - 1 κοφτό κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (ή άλλο καυτερό κόκκινο πιπέρι) ή όσο θέλουμε
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
Μερίδες 6
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 8΄

ΔιαδικασίαΣε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τα πιπέρια, 30 ml από το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αλείφουμε τις γαρίδες με αυτό το μείγμα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις γαρίδες,σε δόσεις, για περίπου 1 - 1½ λεπτό από κάθε πλευρά (ανάλογα με το μέγεθός τους), μέχρι να ροδίσουν. Αν δεν χωράνε, το κάνουμε σε 2 δόσεις. Προσέχουμε να μην παραψηθούν, θα γίνουν σαν λάστιχο. Συνοδεύουμε με πιλάφι (ιδανικά εμπλουτισμένο με κουκουνάρι και σταφίδες) και γιαούρτι.

gastronomos.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ