Μέγεθος πέους: Πόσο «μετράει» για τους άνδρες και πόσο για τις γυναίκες;

Το μέγεθος του πέους φαίνεται να απασχολεί  όλη την ανδρική κοινωνία  φανερά, ενώ τη γυναικεία υποκριτικά. Οι ανδρικές παρέες άλλα και οι εφηβικές αναμετρούνται στο μήκος του οργάνου τους και πρακτικά και λεκτικά.

Γράφει ο Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Οι γυναικείες παρέες από την άλλη, σχολιάζουν με ειρωνικά χαμογέλα  τα μικρά και με θαυμαστικά επιφωνήματα τα μεγάλα. Όλοι οι πολιτισμοί  από ανατολή σε δύση με παρόμοιο τρόπο  απεικονίζουν το μεγάλο με το ρωμαλέο και το γόνιμο και βάζουν το μικρό στο πυρ το εξώτερο.

Κάτι αντίστοιχο θα λέγαμε συμβαίνει και με τον γυναικείο μαστό όπου το μέγεθος συμβολίζει τη θηλυκότητα, τη μητρότητα και τη σαγήνη, ενώ το μικρό τη στέρηση και το σεξουαλικό.

Αγχώνονται οι γονείς για τον γιο τους;

Πολλοί γονείς έχουν άγχος για το μέγεθος του πέους  των αγοριών τους,  ιδιαίτερα  όταν παρατηρούν διάφορες ανάμεσα σε αδέλφια. Ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν πως δεν μπορεί κάνεις να αξιολογήσει  το μέγεθος πριν από την εφηβεία.

Γενικά να μην ανησυχούν γιατί σπάνια υπάρχει κάποια ανωμαλία που να συνδέεται με το μέγεθος του παιδικού φαλλού και δεν συνοδεύεται από κάποια πάθηση που οι παιδίατροι εύκολα παρατηρούν.

Πόσο «μετράει» το μέγεθος για τους άνδρες;

Η ιατρική επιστήμη θεωρεί ότι το μέγεθος δεν έχει καμιά σχέση με τη λειτουργικότητα και συμβουλεύει τους άνδρες να μην ασχολούνται  γιατί προκαλούν άγχος στον εαυτό τους. Η πιο κλασική συμβουλή είναι πως όλα τα μεγέθη είναι καλά φτάνει να κάνουν τη… δουλειά τους.

Συνήθως στον  ευρωπαϊκό πληθυσμό τα μεγέθη που κυριαρχούν είναι 13 -15 εκατοστά. Πάντως, το άγχος των ανδρών είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι εκφράζεται  στην πραγματικότητα γιατί πίσω από το μέγεθος μπορεί να κρύβεται και δυστυχισμένη ερωτική ζωή ανεξάρτητη από το μήκος τους πέους.

Πολλοί άνδρες έχουν υποστεί υποτιμητική συμπεριφορά  από γυναίκες που για να τους πληγώσουν, απαξίωσαν φανερά ή με υπονοούμενα τη γεννητική τους κατάσταση. Άλλοι πάλι  το προκάλεσαν αυτό μονοί τους, κάνοντας σύγκριση με άλλους άνδρες.

Να γίνονται επεμβάσεις;

Η επίσημη ιατρική κοινότητα είναι επίσης αμήχανη για πώς αντιμετωπίζει και χειρίζεται ο γιατρός τους άνδρες με αίτημα την αύξηση  του μεγέθους.

Υπάρχουν τεχνικές μεγέθυνσης  που άλλοι πιστεύουν πως είναι αποτελεσματικές ενώ άλλοι τις σχολιάζουν σαν αχρείαστες με το επιχείρημα ότι η πηγή που άγχους είναι καθαρά ψυχολογικής αιτίας και όχι ανατομικής διαφοράς.

Βέβαια, η τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα για τη μεγέθυνση πέους είναι απλή και αποτελεσματική μόνο όταν γίνεται από έμπειρη ομάδα και συνίσταται στην αλλαγή της αναλογίας του μέσα και του έξω πεϊκού σώματος  (εξελκυσμός).

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Χειρουργός – ουρολόγος
Ανδρολόγος
Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο «απόλυτος» οδηγός για το μέγεθος πέους – Είναι μεγάλο ή… μικρό;

Μέγεθος πέους: O σύντροφός μου δεν με καλύπτει σεξουαλικά, αλλά δεν θέλω να χωρίσω…

Μέγεθος πέους: «Νομίζω ότι το μόριό μου είναι μικρό. Υπάρχει περίπτωση να μεγαλώσει»;

Μέγεθος πέους: «Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να μετρήσω το μόριό μου»;

Σχετικά άρθρα