Σύλληψη υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ που άνοιγε φακέλους και υπεξαιρούσε χρήματα

5 Φεβρουαρίου 2016

Οι αρχές συνέλαβαν έναν υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. στη Θεσσαλονίκη, επειδή παραβίαζε φακέλους κλέβοντας, ανάλογα με την περίπτωση, χρήματα κι άλλα αντικείμενα από το περιεχόμενό τους.

Ο 56χρονος ταξινομητής, συνελήφθη επ' αυτοφώρω την ώρα που άνοιγε τρεις επιστολές ενώ υπεξαίρεσε δύο CD, οι οποίοι και βρέθηκαν στο χώρο εργασίας του.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν καταγγελιών που έκαναν πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για παραβίαση επιστολών τους. O 56χρονος, από το 2011 κι όποτε εργαζόταν στο πόστο του ταξινομητή, κατηγορείται ότι άνοιγε συστηματικά φάκελους, υπεξαιρώντας -κατά περίπτωση- διάφορα χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Η δικογραφία σε βάρος του, περιλαμβάνει συνάδελφό του, στον οποίο ο 56χρονος φαίνεται ότι παρέδωσε φακέλους με ινδική κάνναβη, ύστερα από παρότρυνση του ιδίου. Ο δεύτερος ταχυδρομικός υπάλληλος, εντούτοις, δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σε έρευνα στο σπίτι και στο εργασιακό περιβάλλον του 56χρονου, κατασχέθηκαν 800 ευρώ, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (μικτού βάρους 23,3 και 2,4 γραμμάρια αντίστοιχα) και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), καθαρού βάρους 3,7 γραμμαρίων. hotdoc


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ