Σπιτικές ψαρομπουκιές

7 Φεβρουαρίου 2016
 Υλικά
600 γρ. φιλέτο ψαριού, χωρίς κόκαλα (γαλέος, πέρκα, γλώσσα)

7-8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά, χτυπημένα με λίγο γάλα
30 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί 
30 γρ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
30 γρ. τυρί κίτρινο, τριμμένο
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί. Το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και πλάτους 1,5 εκ. Αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε 3 πιάτα, 1 για το αλεύρι, 1 για το αβγό και 1 για το μείγμα από ψίχουλα, βρόμη, τυρί, πάπρικα, σκόρδο και πιπέρι. Περνάμε κάθε κομμάτι ψαριού διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και  το μείγμα. Το μείγμα με τα ψίχουλα θα  κάνει μια ωραία κρούστα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις ψαρομπουκιές. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Στη μέση του ψησίματος τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο γιατί το ψάρι θα σκληρύνει και θα στεγνώσει.
Σερβίρουμε με ντοματένια σάλτσα ή με μια ελαφριά μαγιονέζα και πράσινη σαλάτα.




TIP: Αντί για βρόμη, δοκιμάστε ψιλοσπασμένα κορν φλέικς.

alatikaipiperi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ