Σπιτικές ψαρομπουκιές

<div id="system-message-container"> <strong><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt;">Υλικά</span></strong></div>
<div><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">600 γρ. φιλέτο ψαριού, χωρίς κόκαλα (γαλέος, πέρκα, γλώσσα) </span></div>
<p><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">7-8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">2 αβγά, χτυπημένα με λίγο γάλα</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">30 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί  </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">30 γρ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ) </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">30 γρ. τυρί κίτρινο, τριμμένο</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">αλάτι &amp; πιπέρι</span><br /><br /><strong><strong><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt;"><br /><br /></span></strong></strong></p>
<hr />
<p><strong><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt;">Εκτέλεση</span></strong><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί. Το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και πλάτους 1,5 εκ. Αλατοπιπερώνουμε.</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">Ετοιμάζουμε 3 πιάτα, 1 για το αλεύρι, 1 για το αβγό και 1 για το μείγμα από ψίχουλα, βρόμη, τυρί, πάπρικα, σκόρδο και πιπέρι. Περνάμε κάθε κομμάτι ψαριού διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και  το μείγμα. Το μείγμα με τα ψίχουλα θα  κάνει μια ωραία κρούστα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις ψαρομπουκιές. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Στη μέση του ψησίματος τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο γιατί το ψάρι θα σκληρύνει και θα στεγνώσει.</span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">Σερβίρουμε με ντοματένια σάλτσα ή με μια ελαφριά μαγιονέζα και πράσινη σαλάτα.</span><br /><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;"><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;"><strong><br /><br /></strong></span></span></p>
<hr />
<p><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;"><strong>TIP:</strong> Αντί για βρόμη, δοκιμάστε ψιλοσπασμένα κορν φλέικς.</span></p>
<p>alatikaipiperi.gr</p>

Σχετικά άρθρα