Σοκολατένια γαλατόπιτα

<p><strong>ΥΛΙΚΑ</strong><br /> ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 26 ΕΚ.</p>
<p><strong>ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:</strong><br /> 6 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ<br /> 150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)<br /> 150 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ<br /> 3 Κ.Σ. ΜΕΛΙ<br /> 1 Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΕ ΣΚΟΝΗ<br /> ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ</p>
<p><strong>ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:</strong><br /> 800 ML ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ<br /> 400 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ<br /> 150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ<br /> 170 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ<br /> 2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ<br /> 200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ<br /> 2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT<br /> 4 ΑΒΓΑ<br /> 100 ML ΡΟΦΗΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ COCIO<br /> 1 ΑΒΓΟ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)</p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p><strong>Για τη βάση:</strong><br /> Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα φιστίκια, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, τη σκόνη τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε.</p>
<p><strong>Για την κρέμα:</strong><br /> Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη, τις βανίλιες, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ζεσταθούν αρκετά καλά.<br /> Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει η κρέμα, μέχρι να δέσει.<br /> Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τα χτυπημένα αβγά, ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.<br /> Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να στρώσουμε τα φύλλα.</p>
<p>Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα και απλώνουμε πέντε φύλλα κρούστας, σταυρωτά. Πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα από το φιστίκι και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα κρούστας, προσέχοντας όταν τα απλώνουμε στο ταψί να είναι ακτινωτά το ένα με το άλλο.<br /> Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο ταψί με τα φύλλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα πλαίσιο γύρω-γύρω. Αλείφουμε με λίγο ακόμα βούτυρο από πάνω. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σοκολατένιο ρόφημα με κακάο με ένα αβγό και αλείφουμε την επιφάνεια.<br /> Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα φύλλα, να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να πάρει ελαφρώς χρώμα.<br /> Αφήνουμε την γαλατόπιτα να κρυώσει για 30 λεπτά.<br /> Τη σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.</p>
<p>chefonair.gr</p>

Σχετικά άρθρα