Αισθητική επέμβαση για μεγέθυνση του πέους;

Η φαλλοπλαστική είναι η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες, ακόμα και σε εκείνους που έχουν φυσιολογικό μέγεθος

Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες; Δεν είναι πάντως ούτε η λιποαναρρόφηση, ούτε το botox. Οι άνδρες απευθύνονται στον χειρουργό επειδή θέλουν να διορθώσουν το μέγεθος του πέους τους. Αφού σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθος μετράει!

Η αυξητική πέους αποτελεί τη δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες.

Αφορά συνήθως την επιμήκυνση του πέους και αρκετές φορές τη διόγκωσή του, δηλαδή την αύξηση της περιμέτρου του. Μια επαναστατική μέθοδος επιμήκυνσης πέους εφαρμόζεται από ομάδα επιστημόνων στη Βιοκλινική Αθηνών, που είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα οι οποίοι χρησιμοποιούν scaffolds, τα πιο εξελιγμένα υλικά στη χειρουργική αντιμετώπιση της μικροφαλλίας (Αλέξανδρος Λέκας, Δημήτριος Μπορούσας, Χρήστος Τσαλίκης). Ας δούμε, όμως, τι λέει για το θέμα ο δρ. Αλ. Λέκας, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, MD, PhD, FEBU, μέλος της European Association of Urology.

Ποιο μήκος θεωρείται φυσιολογικό; 

«Όπως είναι γνωστό, το μήκος του πέους σε κατάσταση χαλάρωσης δεν είναι ανάλογο με το μήκος του πέους, όταν βρίσκεται σε στύση. Το μήκος ενός φυσιολογικού πέους στον ενήλικα κυμαίνεται, κατά μέσο όρο από 12 έως15 cm, όταν βρίσκεται σε στύση, ενώ η μέση διάμετρος σε χάλαση υπολογίζεται σε 2,8-30 cm. Πολλοί άνδρες θεωρούν ότι το μήκος αυτό δεν είναι αρκετό για να ικανοποιήσουν τη σεξουαλική σύντροφο τους, με αποτέλεσμα να νομίζουν ότι το πέος τους είναι αρκετά μικρό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να φορτίζονται ψυχολογικά και πολύ συχνά να εμφανίζουν προβλήματα στύσης και εκσπερμάτισης.

Πώς η μικροφαλλία επηρεάζει την ψυχολογία του άνδρα και τη σχέση του; 

Οι άντρες αυτοί οδηγούνται στο περιθώριο και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή, καθώς θεωρούν δεδομένο το γεγονός ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται εντάσεις στη σχέση τους και , ως εκ τούτου, να εισέρχονται σε ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δύσκολα μπορούν να εξέλθουν.

Ποιοι άνδρες κάνουν φαλλοπλαστική; 

Έτσι, πολλοί άνδρες ζητούν ιατρική βοήθεια από ανδρολόγο με σκοπό αφενός να βεβαιωθούν ότι το πέος τους είναι «φυσιολογικό» ως προς το μέγεθος, αφετέρου να ρωτήσουν για τις διάφορες τεχνικές φαλλοπλαστικής, αφού θεωρούν δεδομένο ότι θα πρέπει να υποβληθούν σε μια τέτοια επέμβαση. Η αισθητική φαλλοπλαστική δεν αφορά μόνο σε άνδρες που υποφέρουν από αληθή μικροφαλλία, αλλά και σε εκείνους που έχουν φυσιολογικό πέος, ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν περιττά κιλά, αφού η παχυσαρκία δίνει την ψευδαίσθηση του μικρού πέους επειδή αυτό κρύβεται μέσα στο λίπος της ηβικής σύμφυσης (το τριχωτό τρίγωνο πάνω από το πέος). Θα πρέπει να τονιστεί ότι η μικροφαλλία είναι ένας κλινικός όρος που αναφέρεται σε πέη το μέγεθος των οποίων είναι μικρότερο κατά2,5 cm από τον μέσο όρο για την ηλικία του άνδρα.

Από ό,τι φαίνεται, οι αιτίες εμφάνισης της μικροφαλλίας είναι χρωμοσωμικής και ορμονικής κυρίως φύσεως. Για παράδειγμα, μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή παραγωγή ή έλλειψη τεστοστερόνης από το βρέφος κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Για τον λόγο αυτό, πολλές ασθένειες ορμονικής φύσεως συχνά συνοδεύονται και από μικροφαλλία, όπως το σύνδρομο Kleinefelter. Η μικροφαλλία στα βρέφη συχνά αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή, ιδιαίτερα όταν οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές.

Πηγή: Realhealth ένθετο της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας REAL

Σχετικά άρθρα