Μπολονέζ φούρνου

8 Φεβρουαρίου 2016
  • Μερίδες:4
  • Χρόνος προετοιμασίας:20'
  • Χρόνος μαγειρέματος:1:5 '
  • Έτοιμο σε:1:25 '

Υλικά

  • 500γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente
  • Για τον κιμά
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 20γρ. βούτυρο
  • 20γρ. αλεύρι
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε συνεχώς και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνετε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις τον κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και την κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο κάνετε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτετε την επιφάνεια με το μίγμα της κρέμας και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

olivemagazine.gr

 


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ