Μπολονέζ φούρνου

8 Φεβρουαρίου 2016
  • Μερίδες:4
  • Χρόνος προετοιμασίας:20'
  • Χρόνος μαγειρέματος:1:5 '
  • Έτοιμο σε:1:25 '

Υλικά

  • 500γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente
  • Για τον κιμά
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 20γρ. βούτυρο
  • 20γρ. αλεύρι
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε συνεχώς και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνετε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις τον κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και την κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο κάνετε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτετε την επιφάνεια με το μίγμα της κρέμας και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

olivemagazine.gr

 



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +126566 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ