Εφιάλτης οι τελευταίες 10 ημέρες του Γιακουμάκη - Φρικτές λεπτομέριες για τα βασανιστήρια

9 Φεβρουαρίου 2016

Στο φως έρχονται και νέες καταθέσεις από τη δικογραφία – φωτιά, που περιγράφουν τον Γολγοθά του 20χρονου. Πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν αντιδρούσε. Κι όταν άνοιξαν τα στόματα ήταν αργά. Αυτό επιβεβαιώνει στην κατάθεσή της η Μαρία Γιακουμάκη, μητέρα του Βαγγέλη μιλώντας μεταξύ άλλων για τις 10 μαρτυρικές μέρες του γιου της πριν από την εξαφάνισή του. 

«Έμαθα από τα άλλα παιδιά ότι την ημέρα των εκλογών τον είχαν δέσει στην καρέκλα και ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου είχαν πάλι ξεκινήσει τα ίδια φαινόμενα σωματικής και ψυχολογικής βίας» φέρεται να κατέθεσε η κ. Γιακουμάκη.

To σπαρακτικό μήνυμα της αδελφής του Γιακουμάκη μετά το ετήσιο μνημόσυνο

Ακόμη και η μαγείρισσα της σχολής φαίνεται ότι γνώριζε όσα έκαναν οι «σκληροί» στον άτυχο σπουδαστή. «Του έκλειναν το ζεστό νερό, τον έκλεισαν σε ντουλάπα και του έριχναν κέρματα, τον ξύρισαν παρά την θέλησή του» κατέθεσε η μαγείρισσα, ενώ στη διοικητική εξέταση που έγινε, η υπεύθυνη της εστίας της σχολής επιβεβαιώνει ότι «η συμπεριφορά μαθητών σε βάρος του Γιακουμάκη ήταν απαράδεκτη, βίαιη, εξευτελιστική».

Οι τελευταίες στιγμές του Βαγγέλη

Κλειστά στόματα βρήκε πάντως ο θείος του άτυχου Βαγγέλη, Γιώργος Βιδιαδάκης. Ωστόσο έμαθε τι συνέβαινε στον ανιψιό του: «Έκανε μπάνιο στις τρεις η ώρα το βράδυ για να έχει ησυχία. Του έπαιρναν την πετσέτα του προσώπου του και σκούπιζαν το πάτωμα. Του είχαν σπάσει το κρεβάτι και αναγκάστηκε να πάρει τάβλες από άλλους συμφοιτητές, να ξαναφτιάξει το κρεβάτι για να κοιμηθεί».

Από την πλευρά του, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης σημείωσε ότι η οικογένεια Γιακουμάκη «το μόνο που περιμένει είναι η Δικαιοσύνη να δώσει επιτέλους απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματά τους».


Πηγή: www.real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ