Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και βαλσαμικό ξίδι

9 Φεβρουαρίου 2016
Υλικά
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε βαζάκι μέσα σε λάδι, για να είναι μαλακές), στραγγισμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι ή οξύμελι (άρτυμα με βάση το ξίδι και το μέλι - στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 600 γρ. φασολάκια, κατεψυγμένα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 15΄

Διαδικασία Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 8-10 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο μαγειρέματος μαλακώνουν μεν, όμως κρατάνε κάπως στο δόντι. Αν, λοιπόν, τα θέλουμε πιο μαλακά, παρατείνουμε το χρόνο μαγειρέματός τους. Τα στραγγίζουμε και τα βυθίζουμε για 2 λεπτά σε ένα βαθύ μπολ με παγωμένο νερό στο οποίο ιδανικά έχουμε βάλει και μερικά παγάκια. Έτσι θα διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

 

Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Οταν γίνει διάφανο και μαλακώσει, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το σκεύος, το βάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου. Τα σοτάρουμε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

 

Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ξίδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μετά από 3-4 λεπτά, οπότε θα έχει δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα φασολάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Συνοδεύουμε με Ψωμί και τυρί φέτα ή άλλο αιγοπρόβειο ή αιγινό τυρί της αρεσκείας μας.

gastronomos.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ