Βελουτέ χειμωνιάτικων λαχανικών

10 Φεβρουαρίου 2016

Υλικά συνταγής

 

    • Για τη βελουτέ
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 3 πράσα τρυφερά
    • 4 καρότα
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 μικρή σελινόριζα
    • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
    • 2 φλ. ζωμός κότας
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 200 γρ. μικρά φρέσκα άσπρα μανιτάρια
    • αλάτι, πιπέρι
    • λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο
    • λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα

 
Εκτέλεση
 Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την σελινόριζα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15', προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και βράζουμε για 5' επιπλέον.
Αλείφουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό ή λίγο γάλα.
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας.
Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε ζεστά μπολ και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, λίγα μανιτάρια σοτέ και λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο.
Σερβίρουμε αμέσως.
Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε.

argiro.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace