Γλυκιές στιγμές για τον αγαπημένο σου με τις συσκευές κουζίνας ΙΖΖΥ

10 Φεβρουαρίου 2016

 

Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου φτιάξε με τον σύντροφό σου αξέχαστες γλυκιές αναμνήσεις. Επειδή ο έρωτας περνά από το στομάχι, για να τα καταφέρεις και να... δέσει το γλυκό, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις τους κατάλληλους ''βοηθούς''. Οι συσκευές κουζίνας ΙΖΖΥ θα σου λύσουν τα χέρια! Ετοιμάσου, με τη βοήθειά τους, να φτιάξεις γλυκά που θα κάνουν τον σύντροφό σου να παραμιλά! Δες παρακάτω μερικές σοκολατένιες ιδέες, ό,τι πρέπει για το δείπνο της γιορτής του Έρωτα. 

ΦΟΡΜΑ MUFFIN 12ΤΜΧ, IZZY

  • Ομοιόμορφο ψήσιμο
  • Εύκολο ξεφορμάρισμα χάρη στην αντικολλητική επίστρωση
  • Εύκολο καθάρισμα
  • Συσκευασία δώρου

Τι μπορείτε να φτιάξετε; Νόστιμα cupcakes με σοκολάτα!

Υλικά για 12 τεμάχια

  • 250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο, σε Θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο -1 κ.γ. σόδα, σε σκόνη
  • -1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  •  2 βανιλίνες
  •  200 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  •  300 ml γάλα φρέσκο
  •  100 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες στο multi

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες. Συνεχίζουμε με το κακάο, το γάλα και τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια αραιή ζύμη.

Βουτυρώνουμε 12 θήκες για καπ κέικ, τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν καλά.

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ KITCHEN PRO2120C, IZZY 5 ταχύτητες

  • 2 Ανοξείδωτοι αβγοδάρτες
  • 2 Ανοξείδωτοι ζυμωτήρες
  • Πλήκτρο έντασης “Turbo”
  • Πλήκτρο απελευθέρωσης εξαρτημάτων
  • 350W

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΕΡΛΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕ:

  • 6 αυγά
  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 375 γρ. βούτυρο λιωμένο LURPAK
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 225 γρ. σταγόνες σοκολάτας VALRHONA
  • 3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 75 γρ. ζεστό νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.. Τα προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Διαλύουμε τον καφέ σε λίγο ζεστό νερό και τον βάζουμε στο μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160ο C-170oC για 1 ώρα.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΙΕΡΑ SM-18S PERFECT TOAST, ΙΖΖΥ

  • Δώρο: Πλάκες για βάφλες
  • 2 σετ αποσπώμενες πλάκες
  • Αντικολλητικές πλάκες γκριλ και για βάφλες
  • Για 2 τοστ
  • Μοντέρνος σχεδιασμός με ανοξείδωτη επιφάνεια
  • Πλήκτρα αποδέσμευσης των πλακών
  • Αποθήκευση καλωδίου
  • Αντιθερμική χειρολαβή
  • Φωτεινή λυχνία λειτουργίας – επίτευξης θερμοκρασίας
  • 825W


Για τη βάφλα

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ -1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιές του γλυκού βανίλια -1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη -1 συσκευασία λάδι σε σπρέυ

-Για την πραλίνα

Εκτέλεση

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί για να λιώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά ώστε να γίνουν ένα ενιαίο σύνολο.

Αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε το μείγμα με το τριμμένο φουντούκι.Αφού βάλουμε το φουντούκι συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Το συντηρούμε στο ψυγείο σε ένα γυάλινο δοχείο.

Γία τη βάφλα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.

Λαδώνουμε τη βαφλιέρα με το λάδι σε σπρέυ για να μην κολλήσει το μείγμα.

Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.

Και μην ξεχάσεις έναν πολύτιμο βοηθό! Οι ζυγαριές κουζίνας σου εξασφαλίζουν την ακρίβεια που απαιτούν οι συνταγές ζαχαροπλαστικής για να γίνει το γλυκό σου μύθος! 

ΖΥΓΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ B-32060 KIWI, IZZY και ΖΥΓΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ B-32060 CUPCAKES ΙΖΖΥ

  • 5 kg
  • Ευαισθησία: 1 γρ.
  • Λειτουργία μετατροπής της μονάδας μέτρησης (gr/ml)
  • Μεγάλη οθόνη LCD με λειτουργία Backlight
  • Αισθητήρες υψηλής ακριβείας
  • Λειτουργία απόβαρου
  • Ενδείξεις υπερφόρτωσης / αλλαγής μπαταρίας
  • Αυτόματη απενεργοποίηση
  • Μπαταρία λιθίου


 

www.benrubi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ