Πόσα λεπτά πρέπει να διαρκεί to sex;

19 Μαΐου 2013


Αναγνώστης μας ρωτά:

Πώς καταλαβαίνουμε αν τελειώνουμε πολύ γρήγορα και δεν ικανοποιούμε την κοπέλα μας στο κρεβάτι; Και τι εννοούμε  όταν λέμε πρόωρη εκσπερμάτιση; Πόσο πρέπει να διαρκεί μια σεξουαλική επαφή;


Νίκος, 23 ετών, Αθήνα. 


 


Αναζητήσαμε απάντηση στο ερώτημά σας στα στοιχεία του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων. Όπως μας ενημερώνει η επιστημοινική ομάδα του:


Πολλοί άντρες ανησυχούν για τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Συχνά, έχουν στο μυαλό τους μη ρεαλιστικές προσδοκίες, που δημιουργούν συνεχές άγχος κατά την επαφή.


Πολλές μελέτες έχουν καταγράψει τον χρόνο εκσπερμάτισης αντρών με ή χωρίς πρόβλημα. Τρεις από αυτές δημοσιεύτηκαν στο «Journal of Sexual Μedicine»: η πρώτη έγινε σε 4 ευρωπαϊκές χώρες και έδειξε πως ο μέσος χρόνος εκσπερμάτισης των αντρών είναι 5,4 λεπτά.


Η δεύτερη στις Η.Π.Α. (2006) έδειξε σε δείγμα 1.500 αντρών πως ο μέσος χρόνος διάρκειας των αντρών με πρόωρη εκσπερμάτιση ήταν 1,8 λεπτά και των αντρών χωρίς πρόβλημα 7,3 λεπτά. Ωστόσο, υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να έχουν διάρκεια έως και 25 λεπτά, αλλά ισχυρίζονταν πως είχαν πρόωρη εκσπερμάτιση!


Στην τρίτη μελέτη (2007) που περιελάμβανε μόνο άντρες με πρόωρη εκσπερμάτιση, καταγράφηκε πως το 90% εκσπερμάτιζε σε λιγότερο από 1 λεπτό.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Παλλ***** ****
00:35 Σάββατο 15/10/2016
Το αγορι μου τελειωνει πολυ γρηγορα μεσα σε 1 με 2 λεπτα Μου εχει πει οτι εχει εμπειρια πανω σε αυτο το θεμα παρολα αυτα νιωθω πως δεν ξερει να με χειριζεται Πιστευω πως μπορει να φταιω εγω για αυτο και οτι μπορει να μην με θελει τοσο Να το συζητησω μαζι του η να κανω κατι αλλο
gior***** ****
20:49 Παρασκευή 13/12/2013
αν υπαρχει φαρμακο για να αποφευγει ενασ αντρας πρόωρη εκσπερμάτιση κε αν ιπαρχι πια ινε
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ