Κλασικό αρνάκι φρικασέ

11 Φεβρουαρίου 2016
Αρνάκι φρικασέ
 
   
  Υλικά για 5-6 άτομα
1,2 κιλά αρνίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
1 κιλό αντίδια καλοπλυμένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
2 αβγά
Χυμό από 1 ½ λεμόνι
  Εκτέλεση
 
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
 
Τις βγάζετε και ρίχνετε μέσα τα 10 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το τριμμένο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Ξαναβάζετε μέσα τις μερίδες του κρέατος, συμπληρώνετε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό και αφήνετε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια να πάρουν βράση. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου για 45 λεπτά.
 
Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα αντίδια καλοπλυμένα, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε κατ’ αρχήν να μαραθούν και στη συνέχεια να μαγειρευτούν για τουλάχιστον ½ ώρα.
 
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και κτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενώνετε τους κρόκους με τη μαρέγκα, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού σιγά-σιγά και προσθέτετε ζουμί από τη κατσαρόλα. Πριν αδειάσετε το μίγμα στη κατσαρόλα αλατίζετε το φαγητό και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αδειάζετε το αβγολέμονο μέσα στη κατσαρόλα. Κρατώντας τη από τη δύο χερούλι την αναδεύετε την ξαναβάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και το φρικασέ σας είναι έτοιμο.
 
Πριν αδειάσετε το μίγμα στη κατσαρόλα αλατίζετε το φαγητό και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αδειάζετε το αβγολέμονο μέσα στη κατσαρόλα.
 
Κρατώντας τη από τη δύο χερούλι την αναδεύετε την ξαναβάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και το φρικασέ σας είναι έτοιμο.

eliasmamalakis.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ