Κοτομπουκιές με φρέσκο βασιλικό

<p><strong>Υλικά για 4 άτομα</strong></p>
<ul>
<li>2 στήθη κοτόπουλου, σε μπουκιές</li>
<li>4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</li>
<li>1-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>100 ml λευκό ξηρό κρασί</li>
<li>1/2 κ.σ. μουστάρδα απαλή</li>
<li>2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο</li>
</ul>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<ol>
<li>Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.</li>
<li>Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.</li>
<li>Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε δύο-τρεις φορές να εξατμιστεί το αλκοόλ.</li>
<li>Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.</li>
<li>Σερβίρουμε στα πιάτα, όσο είναι ζεστό, με φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</li>
<li>Ταιριάζει ωραιότατα με λευκό πιλάφι ή με πράσινη σαλάτα.</li>
</ol>
<p><strong><span style="color: #c00000;">Tips</span></strong></p>
<ul>
<li>Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο.</li>
<li>Προσθέστε 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι για πιο πλούσια υφή στη σάλτσα.</li>
</ul>
<p>imommy.gr</p>

Σχετικά άρθρα