Τα προκαταρκτικά παιχνίδια στην πρώτη σεξουαλική επαφή

11 Φεβρουαρίου 2016

Για μία γυναίκα, η σεξουαλική επιθυμία και διέγερση εξαρτώνται από μία σειρά παραγόντων. Ανάμεσά τους είναι τα συναισθήματα, η τρυφερότητα και η προσοχή, στα οποία επιδίδεται σε όλη την εμπειρία της σεξουαλικής επαφής, συμπεριλαμβανομένων και των προκαταρκτικών παιχνιδιών. Ο άντρας πρέπει να μάθει να μοιράζεται και να συμμετέχει σε αυτό το ταξίδι με προορισμό την αμοιβαία ικανοποίηση. Ειδικά την «πρώτη φορά», η οποία είναι μία από τις πιο σημαντικές εμπειρίες στη ζωή τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Καθώς το θέμα αποτελεί «ταμπού», είμαστε σχεδόν πάντα ανέτοιμοι για το τι θα προκύψει την πρώτη μας φορά. Ωστόσο, το να αφιερώνουμε χρόνο στα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια και στη συναισθηματική πτυχή της επαφής είναι ζωτικής σημασίας, για να υπάρχει μία ικανοποιητική σχέση μεταξύ των δύο συντρόφων.

Όταν φτάσει η μεγάλη στιγμή της «πρώτης φοράς» και έχουν δημιουργηθεί κατά την αναμονή μεγάλες προσδοκίες, είναι αναμενόμενο να απογοητευτείτε. Το άγχος της πρώτης φοράς δεν αποτελεί αποκλειστικότητα μόνο για τον άντρα. Είναι και η γυναίκα, η οποία περνάει μία δοκιμασία, ανησυχεί ότι μπορεί να είναι μία επώδυνη εμπειρία, ότι δεν θα καταφέρει να το απολαύσει όπως πρέπει ή ότι δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του συντρόφου της. Από την πλευρά του, ο άντρας ανησυχεί: «Θα μπορέσω να ευχαριστήσω τη σύντροφό μου;» Είναι γνωστό ότι το άγχος της επίδοσης μπορεί να αναστείλει δραματικά τη στύση και/ή τον έλεγχο της εκσπερμάτισης, προκαλώντας έτσι είτε αδυναμία είτε απώλεια της στύσης είτε πρόωρη εκσπερμάτιση.

Η εμμονή σας να αποδείξετε στον εαυτό σας και στη σύντροφό σας ότι είστε «επαρκής» και ικανός, έχει επάνω σας αρνητική επίδραση και δεν σας επιτρέπει να επιδοθείτε και να απολαύσετε τη σεξουαλική επαφή ελεύθερα χωρίς άγχος.

Υπάρχουν άντρες που εστιάζουν σχεδόν αποκλειστικά στη στιγμή της διείσδυσης και του οργασμού (ιδιαίτερα του δικού τους), ξεχνώντας τελείως τη σύντροφό τους και αφήνοντας την «απ' έξω».  Όσον αφορά στο σεξ, η έννοια του χρόνου, οι προτιμήσεις και οι ανάγκες είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Η ικανότητα ταύτισης και αρμονίας σε όλα αυτά τα σημεία μεταξύ των ερωτικών συντρόφων είναι μία δεξιότητα που αποκτάται μέσα από την εμπειρία. Αποφύγετε να παίξετε τον ρόλο του «κυρίαρχου του παιχνιδιού» και, αντί για αυτό, προσπαθήσετε να «αφουγκραστείτε» τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τα «μηνύματα» που σας στέλνει η σύντροφός σας.

Στους άντρες, ο οργασμός συμπίπτει με την εκσπερμάτιση, ενώ στις γυναίκες  με τις επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των τοιχωμάτων του κόλπου. Για τη διείσδυση, τα γεννητικά όργανα -τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας- πρέπει να βρίσκονται σε επαρκή διέγερση.

Για να γίνει εύκολα η διείσδυση, πρέπει να υπάρχει ύγρανση και διαστολή του κόλπου, ενώ το πέος πρέπει να είναι σκληρό και να παραμείνει έτσι.

Τα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια είναι ο τρόπος πρόκλησης έντονης σεξουαλική διέγερσης, καθώς ο ένας ανακαλύπτει το σώμα του άλλου και αυξάνει έτσι  ακόμη περισσότερο τη σεξουαλική ηδονή. Οι ερωτογενείς ζώνες ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Όσο περισσότερο προσπαθεί ο ένας να «μάθει» τον άλλον, τόσο πιο εύκολο γίνεται να ικανοποιήσει τη σύντροφό του.

Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο στο να εξερευνήσετε το σώμα - τόσο το δικό σας όσο και της συντρόφου σας. Χωρίς όρια και περιορισμούς.

 Από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων 
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Πανα***** ****
14:50 Τρίτη 3/01/2017
Γεια σας ειμαι αγορι και η ηλικια μου ειναι 21 χρονων Απο την ηλικια των 14 ετων ξεκίνησε να με ερεθιζει σεξουαλικα να φοραω πληρη γυναικεια ενδυμασια οχι μονο εσωρουχα σαν φετιχ αλλα και να βαφομαι σαν γυναικα Πιο συγκεκριμένα μου γεννήθηκε αυτη η επιθυμια όταν ελειπαν οι γονεις μου απο το σπιτι Παρ οτι προσπαθησα να το αντιμετωπισω ολα αυτα τα χρονια η επιθυμια μου αυτη εχει γινει σφοδροτερη με αποτέλεσμα να εχω ολόκληρη δικη μου γυναικεια γκαρνταρόμπα και να περνάω ωρες της μερας ντυμενος πληρως γυναικεία Επίσης θα ήθελα να εκμηστηρευθω οτι πριν ενα μηνα βγηκα κατα τις νυχτερινες ωρες εξω επισης ντυμενος γυναικεια Πλεον στην καθημερινότητα μου ακομα και στις εξοδους μου θελω να φοραω παντα κατι γυναικειο πανω μου και εχω φθασει στο σημειο να αμφιβαλλω για την σεξουαλικοτητα μου παρολο που παντα ημουν ετεροφιλοφυλος Καταληγοντας θα ηθελα να ρωτησω αν υπάρχει μια ερμηνεια για ολα αυτα γιατι νιωθω εντελως χαμενος Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ