Τουρκία: Δικάζονται σήμερα οι διακινητές που «έπνιξαν» τον Αϊλάν

11 Φεβρουαρίου 2016

Οδηγούνται σήμερα σε δίκη οι δύο διακινητές προσφύγων, οι οποίοι κατηγορούνται  για τον θάνατο του τρίχρονου Αϊλάν από τη Συρία και άλλων τεσσάρων ατόμων.

Πρόκειται για ους Muwafaka Alabash και Asem AlfrhadΜουh από τη Συρία , οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα τουρκικά δικαστήρια. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η δίκη πραγματοποιείται στην Αλικαρνασσό με τους δύο διακινητές να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 35 χρόνια.

Οι δύο σύροι άνδρες κατηγορούνται για «πρόκληση θανάτου από εσκεμμένη αμέλεια» και για «λαθραία διακίνηση ανθρώπων», σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο επικαλείται το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η φωτογραφία του σώματος του τρίχρονου Αϊλάν που βρέθηκε τον Σεπτέμβριο ενώ η οικογένειά του προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη, είχε προκαλέσει κύμα συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη.

Ο λίγο μεγαλύτερος αδελφός του Αϊλάν, καθώς και η μητέρα τους, έχασαν επίσης τη ζωή τους όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στην Κω.

Το αμερικανικό περιοδικό Time περιέλαβε τη φωτογραφία του Αϊλάν στις 100 φωτογραφίες που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά και τις οποίες δημοσίευσε τη Δευτέρα.

Το κατηγορητήριο εστάλη σε δικαστήριο του Μποντρούμ (Αλικαρνασσός), το οποίο αναμένεται να το κάνει δεκτό, διευκρίνισε το Ανατολή, προσθέτοντας πως οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν άλλους έξι υπόπτους, τέσσερις Τούρκους και δύο Σύρους. inews.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ