Φοβάμαι μην με πείσει να γυρίσω πίσω. Πώς να αποφύγω τον ζηλιάρη πρώην μου;

Βρισκόμουν σε μια σχέση από συνήθεια. Οι καβγάδες ήταν συνεχόμενοι και πάνα ήθελε να με απομονώσει, να μην έχω επαφές με άλλους ανθρώπους.

Είχε φτάσει σε σημείο να παρακολουθεί το κάθε μου βήμα, να με αποκαλεί ψεύτρα, να με αντιμετωπίζει υποτιμητικά και να μην κάνουμε σεξ για να με «τιμωρήσει». Όλη την ώρα συνέκρινε τον εαυτό του με φίλους μου και πρώην μου.

Και όλα αυτά μέχρι την ημέρα που αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο γιατί ήθελα να βρω την ελευθερία, γιατί κατάλαβα πως δεν θα γλιτώσει ούτε εκείνος ούτε εγώ από τον φθόνο και τη ζήλια του. Το πρόβλημα είναι όμως, πως το καλοκαίρι θα βρεθούμε ξανά λόγω μιας κοινής μας υποχρέωσης και φοβάμαι μην με πείσει να γυρίσω σε εκείνον ξανά. Πώς μπορώ να μην τον συναντήσω καθόλου;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Ψυχοθεραπευτής – Σύμβουλος Ψυχικής υγείας Νίκος Βαμβακάρης 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία μέσω αυτού του χωρισμού, να κάνετε μια αλλαγή στη ζωή σας να ανανεώσετε τον εαυτό σας και να τον καθορίσετε εκ νέου στο μέλλον. Οπότε δεν πρέπει να περιορίζετε τη σκέψη σας στο κομμάτι της συνάντησης το επερχόμενο καλοκαίρι αλλά στα νέα βήματα και τους νέους στόχους που θα θέσετε από σήμερα κιόλας.

Αυτό από μόνο του θα σας δώσει την ευκαιρία να βάλετε μια διαχωριστική γραμμή και να μην δώσετε σημασία στα σχόλια που πιθανόν να κάνει. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε μέσω της θεραπευτικής συγχώρεσης πρώτα στον ίδιο σας τον εαυτό και τις επιλογές του και αμέσως μετά στον πρώην σύντροφό σας.

Και είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε σε εσάς πως βρήκατε τη δύναμη και το ψυχικό σθένος όχι μόνο να πάρετε την απόφαση να χωρίσετε αλλά και να τηρήσετε την επιλογή σας αυτή. Συχνά στις σχέσεις με το άτομο που μας έλκει, ξεχνάμε τον εαυτό μας και τότε αρχίζουν τα «ζόρικα».

zilia-thumos-antimetopisi

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παθολογική ζήλια: Πώς το αλκοόλ επηρεάζει τη σχέση των δύο συντρόφων;

Ζήλια στον γάμο: Θέλει να «απολογούμαι» κάνοντας έρωτα

Μπορεί η ζήλια να κάνει και καλό στη σχέση;

Σχετικά άρθρα