Αρνάκι στον φούρνο με ρύζι

<p><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;"><strong>Υλικά</strong> </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">2-2½ κιλά αρνί (από χεράκι), σε μερίδες </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">6-8 σκελίδες σκόρδο ή 4-5 φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">3 κ.σ. βούτυρο (αγελάδος ή γάλακτος)  </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">2 φλ. ρύζι καρολίνα </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">χυμός από 3 λεμόνια </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">αλάτι &amp; πιπέρι </span><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">πρόβειο ή αγελαδινό γιαούρτι, για το σερβίρισμα</span></p>
<p><strong><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt;">Εκτέλεση</span></strong><br /><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις). Πλένουμε καλά το αρνί και το σκουπίζουμε. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε αλάτι (2-3 κ.σ.) και πιπέρι (1 κ.σ.) και τα ανακατεύουμε καλά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε σχισμές σε διάφορα σημεία του κρέατος και τις γεμίζουμε με το αλατοπίπερο και μία σκελίδα σκόρδο. Βάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ ταψί με 2 ποτήρια νερό, αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κρέας αλλά και το ζουμί (νερό) και το σκεπάζουμε καλά με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά.  Ύστερα από 1 ώρα ψησίματος ελέγχουμε αν το φαγητό έχει ζωμό. Αν έχει στεγνώσει, προσθέτουμε νερό. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το βούτυρο, το ρύζι και τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς το ρύζι. Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη (από τη στιγμή που θα πάρει βράση). Το σερβίρουμε ζεστό γαρνίροντας με μερικές κουταλιές πρόβειο ή αγελαδινό γιαούρτι.</span></p>
<p><span style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt; font-weight: normal;"><strong>TIP:</strong> Όσο βράζει το ρύζι φροντίστε να γυρίσετε το κρέας, ώστε να ροδίσει και από την κάτω πλευρά. </span></p>
<p>alatikaipiperi.gr</p>

Σχετικά άρθρα