Τα ροφήματα που μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου

14 Φεβρουαρίου 2016

Μια νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 410.000 εθελοντές από διάφορες χώρες της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση συγκεκριμένων ροφημάτων μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον μισή κούπα καφέ ή τσάι την ημέρα, προστατεύουν την υγεία του εγκεφάλου τους μειώνοντας τις πιθανότητες ανάπτυξης γλοιώματος.

Ειδικότερα, όσοι καταναλώνουν περισσότερα από 100 ml καφέ ή τσάι την ημέρα, έχουν 34% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν γλοίωμα.

Ο διευθυντής του Κέντρο Εγκεφάλου & Σπονδυλικής Στήλης στην Ιατρική Σχολή Bryan του Τέξας και υπέυθυνος της έρευνας, δρ Jonathan Friedman, επεσήμανε:

«Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι πιο συστατικό των αγαπημένων ροφημάτων είναι αυτό που έχει τα ευεργετικά αποτελέσματα, αλλά υποψιαζόμαστε πως είναι τα φυσικά αντιοξειδωτικά».

Το γλοίωμα είναι ο ιατρικός όρος για την περιγραφή των όγκων που σχηματίζονται στον κολλώδη ή υποστηρικτικό ιστό του εγκεφάλου, καθώς πάνω από το ένα τέταρτο των καρκίνων του εγκεφάλου και το 80% των καλοηθών εγκεφαλικών όγκων είναι γλοιώματα. madata.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....