Κοτόπουλο της Μεσογείου

15 Φεβρουαρίου 2016

Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, σε χοντρές ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 250γρ. μανιτάρια κομμένα στα 2 ή στα 4
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 4 με τη φλούδα
  • κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε όλα τα υλικά σε ταψί και τα ανακατεύετε καλά με το χέρι, να πάει παντού το αλατοπίπερο, το λάδι και τα μυρωδικά.

Βήμα 2

Ψήνετε στο φούρνο για μια ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά ώστε τα μπουτάκια να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

olivemagazine.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ