Κοτόπουλο της Μεσογείου

15 Φεβρουαρίου 2016

Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, σε χοντρές ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 250γρ. μανιτάρια κομμένα στα 2 ή στα 4
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 4 με τη φλούδα
  • κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε όλα τα υλικά σε ταψί και τα ανακατεύετε καλά με το χέρι, να πάει παντού το αλατοπίπερο, το λάδι και τα μυρωδικά.

Βήμα 2

Ψήνετε στο φούρνο για μια ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά ώστε τα μπουτάκια να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

olivemagazine.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν