Γαρίδες σαγανάκι με λευκή σάλτσα

15 Φεβρουαρίου 2016

Υλικά
5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1 φινόκιο (μαραθόριζα), σε λεπτές φέτες
12 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες, με την ουρά και το κεφάλι
100 ml ούζο
1 κ.σ. μουστάρδα δυνατή
2/3 φλ. κατίκι
2 κ.σ. πράσινες ελιές, χοντροκομμένες (προαιρετικά)
1 κ.γ. μπούκοβο
άνηθος, ψιλοκομμένος, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε καλά και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τις γαρίδες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσουν, δηλαδή να μην αλλάξουν χρώμα, αλλά να αρχίσουν να χάνουν τη σφριγηλότητά τους. Ρίχνουμε τις γαρίδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν άρωμα από το φινόκιο. Σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε 1-2 λεπτά, αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια. Ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τις σοταρισμένες γαρίδες, τις ελιές και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με το σαγανάκι πασπαλίζοντας με μπούκοβο και γαρνίροντας με άνηθο.

alatikaipiperi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ