Πάβλοβα με φράουλες

<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<p>500 γρ φρέσκιες φράουλες<br />500 γρ κρέμα γάλακτος 35%<br />100 γρ περίπου 3 ασπράδια αυγών <br />100 γρ ζάχαρη κρυσταλική<br />150 γρ ζάχαρη άχνη<br />1 κουτ γλ. χυμό λεμόνι<br />2 βανίλιες σκόνη</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><strong>Παρασκευή της μαρέγκας</strong></p>
<p>Χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη την 1 βανίλια και το λεμόνι σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα περίπου 20-25 λεπτά.<br />Με μία πλαστική σπάτουλα προσθέτουμε 100 γρ από την κοσκινισμένη άχνη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.<br />Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 100 βαθμούς Κελσίου.<br />Σε ίσιο ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε την μαρέγκα μας σε κύκλο διαμέτρου 30 εκ φτιάχνοντας μια μικρή λακκούβα σαν έναν κρατήρα ηφαιστείου.<br />Ψήνουμε χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο για 2 ώρες και μετά σβήνουμε τον φούρνο ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν σιγά σιγά για 2 τουλάχιστον ώρες<br />Θα πρέπει η μαρέγκα μας να ξεκολλάει εύκολα από την λαδόκολλα.<br /> <br /><strong>Παρασκευή της σαντιγί</strong></p>
<p>Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τα 59 γρ της άχνης και την 1 βανίλια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.<br /> <br /><strong>Συναρμολόγηση</strong></p>
<p>Καθαρίζουμε τις φράουλες με μπόλικο νερό και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια<br />Επάνω στην μαρέγκα μας βάζουμε ένα μικρό στρώμα σαντιγί και ένα στρώμα φράουλες επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και τέλος διακοσμούμε με μεγάλα κομμάτια φράουλες<br />Το γλυκό μας είναι έτοιμο και πρέπει να καταναλωθεί άμεσα</p>

Σχετικά άρθρα