Ρυζόγαλο στο Πι και Φι!!!

<p>Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας (ο γιος μου το τρώει και  για πρωινό) και όλες τις εποχές. <br /><br /><br /><br /><strong> Υλικά</strong></p>
<div>1 λίτρο γάλα</div>
<div><br />250 γραμμάρια ρύζι γλασέ  </div>
<div> <br />5 – 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</div>
<div> <br />2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ</div>
<div> <br />1 βανίλια</div>
<div> <br />1 πρέζα αλάτι </div>
<div> <br />2 κούπες νερό<br /> <br />Κανέλα για πασπάλισμα</div>
<p><strong> <br /><br />Εκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζουμε σε κατσαρόλα τις δύο κούπες νερό, το ρύζι και το αλάτι να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.<br /><br />Από το 1 λίτρο γάλα φυλάμε σε μπολάκι 5 κουταλιές της σούπας, όπου διαλύουμε το κορν φλάουερ.<br /><br />Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας. <br /><br />Έπειτα από 15 – 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.<br /><br />Όσο είναι ζεστό το μοιράζουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το πασπαλίσουμε με τη σκόνη κανέλας και το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.<br /><br />Τip: Αν στο παιδί σας δεν αρέσει η κανέλα, διακοσμήστε με μαρμελάδα ή σιρόπι σοκολάτας ένα smile ή μια καρδούλα.<br />        </p>
<p>Πηγή: imommy.gr</p>

Σχετικά άρθρα