Προσοχή! Αυτοί είναι οι πιο συχνοί τραυματισμοί στο σεξ

Το σεξ είναι μια εμπειρία μοναδική, μια ερωτική περιπέτεια που συναρπάζει το ζευγάρι και φέρνει τη γυναίκα και τον άντρα πιο κοντά.

Αυτή βέβαια είναι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το σεξ μπορεί να στείλει κάποιον στο… νοσοκομείο!

Σύμφωνα με στοιχεία που αναλύθηκαν από το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Καταγραφής Τραυματισμών των ΗΠΑ (NEISS), το «δημοφιλέστερο» είδος τραυματισμού στο σεξ ήταν το έγκαυμα (γενικώς), ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το έγκαυμα συγκεκριμένα από καυτό υγρό ή ατμό.

Γιατί τραυματιζόμαστε;

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι μώλωπες/εκδορές, οι δερματίτιδες/επικεφυκίτιδες και η απόσπαση (δέρματος, νυχιού, δοντιού, αυτιού κ.λπ.).

Όπως θα περίμενε κανείς, τα αντικείμενα που συνδέονται συχνότερα με τους τραυματισμούς σεξουαλικής φύσεως είναι τα ερωτικά βοηθήματα κάθε είδους (συμπεριλαμβανομένων των συσκευών μασάζ).

Στη δεύτερη θέση, με «εμπλοκή» σε 27 από τους 433 τραυματισμούς που μελετήθηκαν, βρέθηκε το κρεβάτι, καθώς ο σκληρός σκελετός του εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες σε περίπτωση… ατυχούς χειρισμού την ώρα της ερωτικής επαφής.

Ο πιο επικίνδυνος μήνας για να κάνεις σεξ

Το σημείο του σώματος που συνδέεται κατ’ εξοχήν με τους σεξουαλικούς τραυματισμούς (352 από τους 433) φάνηκε να είναι το κατώτερο τμήμα του κορμού και η ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων. Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν το κεφάλι, οι ώμοι, το επάνω τμήμα του κορμού και ο αυχένας.

Ο πιο επικίνδυνος μήνας του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναλύθηκαν, είναι ο Ιούλιος. Ακολουθούν ο Απρίλιος, ο Φεβρουάριος και ο Δεκέμβριος. Από την άλλη, ο πιο «ασφαλής» μήνας είναι ο Μάρτιος.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εσύ πόσες φορές σκέφτηκες σήμερα το σεξ;

Αν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό, τότε κάνεις καλύτερο σεξ

Πόσο… πρέπει να διαρκεί η σεξουαλική πράξη;

Σχετικά άρθρα