Πτήση με προορισμό την Νέα Υόρκη επέστρεψε στο Χίθροου όταν λέιζερ τύφλωσε τον πιλότο

16 Φεβρουαρίου 2016

Πτήση της Virgin Atlantic με κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Χίθροου όταν λέιζερ τύφλωσε προσωρινά τους πιλότους, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic.

Το προσωπικό είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο λόγω ενός «προβλήματος υγείας» του κυβερνήτη, λίγη ώρα μετά την απογείωση. Οι 252 επιβάτες της πτήσης VS025 αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού.

Οι συνομιλίες των πιλότων:

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η στοχοποίηση ενός αεροσκάφους με λέιζερ είναι παράνομη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, όμως η αστυνομία διερευνά το περιστατικό. Σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Πιλότων, τα λέιζερ μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή απώλεια όρασης και να αποπροσανατολίσουν τον πιλότο ενός αεροσκάφους.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Jim McAuslan, δήλωσε ότι τα λέιζερ ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνα» και κάλεσε την κυβέρνηση να τα βάλει στην κατηγορία των «επικίνδυνων όπλων». Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό και ότι οι ενοχλήσεις αεροσκαφών με λέιζερ έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

«Τα μοντέρνα λέιζερ έχουν την δυνατότητα να τυφλώσουν κάποιον και σίγουρα μπορούν να λειτουργήσουν σαν μέθοδος αποπροσανατολισμού των πιλότων σε κρίσιμες φάσεις μιας πτήσης», τόνισε. inews.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ