Εφοριακός έβαζε στην τσέπη χιλιάδες ευρώ από τα παράβολα

17 Φεβρουαρίου 2016

Οι εισαγγελικές αρχές, άσκησαν ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε γυναίκα εφοριακό που υπηρετούσε στη ΔΟΥ Χολαργού. 

Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της εν λόγω υπαλλήλου, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε. Η γυναίκα φέρεται να ιδιοποιήθηκε χρήματα από την πώληση παράβολων και χαρτοσήμων.

Σύμφωνα με την σε βάρος της δικογραφία, η εφοριακός είναι υπεύθυνη για έλλειμμα ποσού που υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, το οποίο διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο στο απόθεμα του καταστήματος της ΔΟΥ Χολαργού, καθώς από το 2013 ασκούσε καθήκοντα ταμία-διαχειρίστριας. Η εφοριακός έχει ήδη τεθεί σε αναστολή των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, το Νοέμβριο του 2015 υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζήτησαν από την κατηγορουμένη στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών, ώστε να συγκρίνουν τις πωλήσεις με τα αποθέματα. Από τον έλεγχο προέκυψε «ασυμφωνία» στα νούμερα πωλήσεων και εισπράξεων της 16ης Νοεμβρίου 2015, όπου το απόθεμα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ, το οποίο όμως στο ταμείο της ΔΟΥ ήταν κατά πολύ μικρότερο.

Η εφοριακός επιχειρώντας να διορθώσει τα στοιχεία ώστε να μην εντοπιστεί, φέρεται να εξέδωσε στις 17/11/2015 διπλότυπο στο οποίο βεβαίωνε ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ. Η υπάλληλος, που έχει επιστρέψει στην υπηρεσία της ποσό 5.000 ευρώ, παραδέχεται την πράξη της υποστηρίζοντας πως πήρε τα χρήματα εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ταυτόχρονα δήλωσε πως θα επιστρέψει όλα τα χρήματα. koutipandoras


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ