Σφολιάτα σπιτική

<h3><span style="font-size: 1.17em;">Υλικά:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1/2 κιλό αλεύρι μαλακό</li>
<li class="rr_method_list">1/2 κούπας λάδι</li>
<li class="rr_method_list">1/2 κούπας νερό</li>
<li class="rr_method_list">1/2 μπουκάλι σόδα ανθρακική</li>
<li class="rr_method_list">1/2 κ.γ. αλάτι</li>
</ul>
</div>
<h3> </h3>
<h3>Εκτέλεση</h3>
<p> </p>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>1) </strong>Σε λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι,κάνω μια λακούβα και ρίχνω μέσα το αλάτι, τη σόδα, το λάδι και το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας το. Παίρνω λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνω. Στην αρχή η ζύμη μου κολλάει πολύ. Όσο τη ζυμώνω δυνατά, παύει να κολλάει και γίνεται λεία και απαλή σα μετάξι. Θέλει περίπου 10 λεπτά δυνατό ζύμωμα.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>2)</strong> Χωρίζω σε 2 ίσα μέρη και σκεπάζω με υγρή πετσέτα και αφήνω να σταθούν για 30 λεπτά.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>3)</strong> Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη σε χοντρά φύλλα περίπου 35 εκ.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>4)</strong> Χαράσω τη ζύμη και κόβω ακτινωτά γύρω – γύρω. Αλείφω τις επιφάνειες με λιωμένο βούτυρο. Διπλώνω τα κομμάτια τριγύρω φέρνοντάς τα στο κέντρο, το ένα πάνω στο άλλο. Επαναλαμβάνω το ίδιο με το άλλο φύλλο.Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>5)</strong> Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>6)</strong> Ανοίγω το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια λίγο μεγαλύτερο από το ταψί που πρόκειται να χρησιμοποιήσω και το στρώνω στο ταψί.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>7)</strong> Βουτυρώνω το φύλλο και βάζω τη γέμιση της πίτας. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο που το ανοίγω κατά τον ίδιο τρόπο και το στρώνω ομοιόμορφα.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>8)</strong> Αλείφω την επιφάνεια με γάλα ή βούτυρο και χωρίζω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω.</div>
</div>
<div class="rr_im_steptext"> </div>
<div class="rr_im_steptext"> </div>
<div class="rr_im_steptext">Πηγή: Η Συνταγή της Παρέας</div>

Σχετικά άρθρα