ΕΟΦ: Προσοχή στην αγορά σκευασμάτων μέσω Διαδικτύου

18 Φεβρουαρίου 2016

Σήμα κινδύνου σχετικά με την αγορά και χρήση σκευασμάτων που προωθούνται για την απώλεια βάρους αλλά και την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και τα οποία διακινούνται από «μη αξιόπιστες πηγές», όπως είναι το Διαδίκτυο, εκπέμπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), προειδοποιώντας ότι μπορούν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα «Pink Bikini», «Xero Xtreme» και «Lipo Escultura», που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες diclofenac και siboutramine, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Η δικλοφαινάκη είναι δραστική ουσία που περιέχεται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας. virus.com.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ