Τα 6 συνηθέστερα λάθη των γυναικών στο σεξ;

12 Μαρτίου 2013


Όταν η σεξουαλική μας ζωή γίνεται λίγο πληκτική, όταν αισθανόμαστε άβολα και συναντάμε δυσκολίες στην ερωτική επικοινωνία,  φτιάχνουμε έναν κατάλογο με όλα όσα ο σύντροφός μας δεν κάνει σωστά. Ποια είναι όμως τα δικά μας λάθη; Κορυφαίοι σεξολόγοι και ειδικοί των σχέσεων, μας μιλούν για τα συνηθέστερα λάθη των γυναικών.


Οι γυναίκες δεν είμαστε απελευθερωμένες, φοβόμαστε μήπως ο άνδρας μας παρεξηγήσει!

Πολλές από εμάς θέλουν να φαίνονται «κυρίες» στο κρεβάτι ανησυχώντας μήπως ο σύντροφός τους τους κολλήσεις την ταμπέλα της «επιθετικής». Σύμφωνα με τον Les Parrott ,όμως, καθηγητή της ψυχολογίας στο Seattle Pacific University και συγγραφέα ενός καινούριου βιβλίου που ονομάζεται Crazy Good Sex, το να αποτυγχάνεις να τον ξεσηκώσεις είναι από τα μεγαλύτερα λάθη μπορείς να κάνεις.


Το να διατηρείς απαρχαιωμένες ιδέες για τους ερωτικούς ρόλους είναι κάτι που πάει πίσω την σεξουαλική ικανοποίηση σύμφωνα με τη γιατρό Ruth Westheimer και καθηγήτρια στα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, του Yale και του Princeton. Δείξε το ενδιαφέρον σου με το να κάνεις ένα βήμα κάθε φορά. Ο σύντροφος σου θα το εκτιμήσει, και ίσως ανακαλύψεις ένα νέο επίπεδο ικανοποίησης παίρνοντας το πάνω χέρι στο σεξ.


Αγχωνόμαστε για την εικόνα του σώματός μας στο κρεβάτι!

Το να σκέφτεσαι συνεχώς πώς φαίνεσαι κατά τη διάρκεια του σεξ καταστρέφει τις πιθανότητες να φτάσεις σε οργασμό. «Μην σκέφτεσαι το πάχος που έχεις στην κοιλιά σου ή  το makeup στο πρόσωπό σου» συμβουλεύει Westheimer. «Συγκεντρώσου στην απόλαυση που σου προσφέρει η πράξη. Οφείλεις να δώσεις στον εαυτό σου το ελεύθερο να φτάσει σε οργασμό».


«Οι άντρες θέλουν τις γυναίκες να παραδίδονται ολοκληρωτικά στο ερωτικό παιχνίδι, και αυτό είναι δεν πρόκειται να συμβεί αν είναι αγχωμένες με τις ανήσυχες τους για το σώμα τους» αναφέρει ο Les Parrott. Άλλωστε οι άντρες παρατηρούν τα μισά από τα πράγματα με τα οποία οι γυναίκες έχουν εμμονή μαζί τους. «Είναι εκπληκτικό το τι δεν παρατηρούν οι άντρες αν είσαι ενθουσιώδης, γεμάτη ενέργεια και ενδιαφέρον γι’ αυτούς καθώς και ανοιχτόμυαλη».


Σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Helen Fisher, υπάρχει μια νέα εξήγηση γι’ αυτήν την επιλεκτική τύφλωση που δείχνουν οι άντρες σχετικά με τα σωματικά μας ελαττώματα.  Για δαρβινικούς λόγους, οι άντρες κοιτάζουν (υποσυνείδητα φυσικά) γυναίκες που είναι ικανές να γεννήσουν υγιή μωρά. Αυτό είναι κάτι που άρχισε εκατομμύρια χρόνια πριν όταν οι άντρες προσέλκυαν γόνιμες γυναίκες και έκαναν πολλά παιδιά. Οι γυναίκες που δεν μπορούσαν να κυοφορήσουν, πέθαιναν. Μπορεί αυτό να μην είναι αναγκαίο κριτήριο σήμερα, αλλά η Helen Fisher θεωρεί πως ο πρωτεύον μηχανισμός επιβίωσης διαρκεί ες αεί. «Οι άντρες ελκύονται περισσότερο από γυναίκες που φέρουν σημάδια υγείας, νεότητας και γονιμότητας. Οπότε αντί να ανησυχείς περισσότερο για το σχήμα των γοφών ή της μέσης σου, ενδιαφέρσου καλύτερα για τα επίπεδα ενέργειας, ενθουσιασμού και ενδιαφέροντος που τρέφεις για εκείνον».


Παρεξηγούμε τις σεξουαλικές προθέσεις των ανδρών!

Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τις παλιομοδίτικες θεωρίες, όπως για παράδειγμα ότι το σεξ για τους άντρες είναι μόνο σεξ και τίποτε άλλο. Για μερικούς άντρες το σεξ είναι μια πολύ σημαντική πράξη. Μην την υποτιμάς. Έρευνα υποστηρίζει πως και οι άντρες και οι γυναίκες θεωρούν ότι την  ερωτική οικειότητα ως βάση μιας δεσμευτικής σχέσης είναι περισσότερο ικανοποιητική.


Έρευνα που διεξήχθη από την ανθρωπολόγο Helen Fisher και τους συναδέλφους της, δείχνει ότι περισσότερο από το 50% των γυναικών και από το 52% των αντρών που έκαναν σχέση της μιας βραδιάς, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως το έκαναν ελπίζοντας στην δημιουργία μιας μακρόχρονης σχέσης. Οπότε ποιο είναι το συμπέρασμα; «’Ποτέ να μην θεωρείς πως ένας άντρας δεν είναι ρομαντικός».


Νομίζουμε ότι οι άνδρες έχουν συνέχεια όρεξη για σεξ!

Σίγουρα τα αγόρια στην εφηβεία είναι πάντα έτοιμα και πρόθυμα για σεξ, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους άντρες. Οι πιέσεις της καθημερινότητας –οικογένεια, δουλειά, λογαριασμοί- μπορούν να μειώσουν τη λίμπιντο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη έκπληξη των γυναικών. Η ανδρική έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ παρερμηνεύεται.  «Οι γυναίκες γνωρίζουν ότι ο σύντροφος τους δεν θέλει πάντα να κάνει σεξ και παρόλα αυτά  συνεχίζουν να τον αγαπούν. Όταν, όμως, ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν όρεξη για σεξ, τότε σκέφτονται «δεν μ’ αγαπάει πια». Αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλά δεν θέλει να κάνει σεξ».


Δεν καθοδηγούμε τον άνδρα!

Το να μιλάς στο σεξ και να λες τι σου αρέσει και τη όχι, είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση.  Η  Westheimer υποστηρίζει πως: «Κανένας άντρας δεν μπορεί να φέρει μια γυναίκα σε οργασμό εάν αυτή δεν αναλάβει να τον καθοδηγήσει.  Ακόμα και ο καλύτερος εραστής δεν μπορεί να γνωρίζει τι χρειάζεται μια γυναίκα χωρίς αυτή να του το πει».  Τα καλά νέα, σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Helen Fisher  είναι ότι οι άντρες θέλουν πάρα πολύ να ευχαριστούν τις γυναίκες. «Αν μπορείς να τους μιλήσεις με τρόπο που να μην καταστρέφει τον εγωισμό τους, σίγουρα θα το εκτιμήσουν».


Νευριάζουμε όταν ο άνδρας μας προτείνω να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό!


Όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί για πολύ καιρό, είναι φυσικό να θέλει να κάνει τα πράγματα λίγο πιο πικάντικα προσθέτοντας λίγη ποικιλία. Το γεγονός ότι ο σύντροφός σου θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούριο δεν σημαίνει πως είναι δυστυχισμένος μαζί σου ή με την ερωτική σας ζωή. Με λίγα λόγια: μην το παίρνεις προσωπικά. «Κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται υποχρεωμένος να κάνει κάτι που δεν θέλει στην προσωπική και ερωτική του ζωή», αναφέρει ο  Les Parrott. «Εάν ο σύντροφος σου ζητήσει να κάνεις κάτι που είναι πέρα από τις ηθικές σου αρχές, ξεκαθάρισε ότι είναι εκτός ορίων για σένα και εξήγησε το γιατί. Αν είναι απλά ένα ξαφνικό αίτημα και όχι τόσο εύκολο για σένα να το δεχτείς, προσπάθησε να μην αντιδράσεις υπερβολικά. Αντί αυτού, πες του ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο να το σκεφτείς».


Πηγή: Webmd.com
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ