Αν φροντίσεις αυτό, τότε η γυναίκα θα έχει έναν τέλειο οργασμό!

Πολλές μελέτες έχουν ασχοληθεί με τον γυναικείο οργασμό και την ύψιστη απόλαυση στο σεξ. Μάλιστα, οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Rutgers κατέγραψαν την εγκεφαλική λειτουργία μιας γυναίκας που προσφέρθηκε εθελοντικά να αυτοϊκανοποιηθεί μέσα σε ένα μαγνητικό τομογράφο.

Η εθελόντρια, η οποία είναι συγγραφέας ενός βιβλίου όπου εξερευνά την ιδέα ότι ο εγκέφαλος είναι το πιο ισχυρό σεξουαλικό όργανο της γυναίκας, δήλωσε πως είχε μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή με τον σύζυγο της μέχρι τη γέννηση του γιου της.

Κατόπιν, κατέρρευσε τόσο η libido, όσο και ο γάμος της. Η εμπειρία της αυτή την ώθησε στην αναζήτηση της σχέσης ανάμεσα στην αγάπη, τη σεξουαλική επιθυμία και τον γυναικείο εγκέφαλο. Μετά την παρατήρηση ενός γυναικείου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του οργασμού, οι ερευνητές ανέφεραν ότι είδαν και τις 80 διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου να φτάνουν στα μέγιστα επίπεδα δραστηριότητας.

Στόχος η ευχαρίστηση

Ο οργασμός είναι ένα από τα φαινόμενα που περικλείουν την πιο εκτεταμένη εγκεφαλική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, μόνο μια επιληπτική κρίση μπορεί να παράγει τόσο ευρεία εγκεφαλική δραστηριότητα, όσο ο οργασμός.

Η ερευνητική ομάδα από το Rutgers επισημαίνει πως ο σκοπός του οργασμού είναι να παρέχει ευχαρίστηση, διασφαλίζοντας έτσι τη λειτουργία της αναπαραγωγής. Φαίνεται όμως να υπάρχουν συχνά κάποιες δυσκολίες στη σεξουαλική διέγερση, κυρίως των παντρεμένων γυναικών.

Οι θεραπευτές σεξουαλικών διαταραχών συχνά προτείνουν στην περίπτωση αυτή τη χρησιμοποίηση σεξουαλικών βοηθημάτων. Σήμερα εγκεκριμένη από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων είναι μόνο μια μικρή συσκευή που βοηθά στον κλειτοριδικό ερεθισμό.

Φρόντισε το πιο σημαντικό

Οι περισσότεροι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει ποτέ ένα χάπι για τη θεραπεία των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στις γυναίκες.  Συμφωνούν όμως, ότι εάν οι γυναίκες ενθαρρυνθούν, ώστε να επικοινωνούν ανοιχτά με τους συντρόφους τους ως προς το τι θα ήθελαν να δοκιμάσουν και να απολαύσουν , είναι πολύ πιθανό να έφταναν πιο συχνά σε οργασμό.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να απαλλαγούν από το άγχος και το στρες σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται αμήχανα με το σεξ, αισθάνονται αμήχανα με το σώμα τους, με τον εαυτό τους, καθώς και με το σύντροφό τους.

Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι, στο κάτω κάτω της γραφής, μια ανθρώπινη φυσιολογική λειτουργία και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται, χωρίς πιεστικές προσδοκίες και άγχος επίδοσης.

*Το άρθρο επιμελήθηκε ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έχετε δοκιμάσει τον… εγκεφαλικό οργασμό; Είναι τόσο «δυνατός»;

Πώς δημιουργούνται οι πιο ευχάριστοι οργασμοί;

Σχετικά άρθρα