Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας!

18 Φεβρουαρίου 2016
  • ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
  •  ΕΥΚΟΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15'-30'
  •  CHEF ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. γιαούρτι
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
½ κ. γ. τριμμένο μπαχάρι
½ κ. γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 


Για τη σάλτσα:
1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 τριμμένες μέτριες ντομάτες
Λίγα φύλλα δυόσμου
½ κ. γ. πετιμέζι
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι 

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.

  • Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

  • Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

  • Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.

  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.

 

Πηγή: gourmed



 
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace