Ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως με Μπρόκολο και Παρμεζάνα!

18 Φεβρουαρίου 2016

Τα ζυμαρικά δεν παχαίνουν αν τα τρως σωστά. Το συγκεκριμένο πιάτο χορταίνει γιατί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες λόγω του μπρόκολου και των ζυμαρικών που είναι ολικής αλέσεως, αποφεύγοντας απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου. Όταν διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου σταθερά, μπορούμε να έχουμε και καλύτερο έλεγχο της πείνας. Επιπλέον το μπρόκολο μαζί με το ελαιόλαδο είναι πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.

Υλικά

  • 2-3 φλιτζάνια μπρόκολο σε κομμάτια
  • 350 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας κόκκινο ξύδι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι

1.Σε μια κατσαρόλα βραζεις το μπρόκολο για 2-3 λεπτά η σε ατμομάγειρα. Αφού βράσει αφαιρείς το μπρόκολο και φυλάς το νερό.

2. Σε ένα τηγάνι σοτάρεις το κρεμμύδι σε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
3. Στη κατσαρόλα που έβρασες το μπρόκολο βράζεις τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα στραγγίζεις χωρίς να ξεπλύνεις.
4. Ξαναβάζεις τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα, προσθέεις το κρεμμύδι, το μπρόκολο και ανακατεύεις καλά στη συνέχεια προσθέτεις και την παρμεζάνα.
5. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
 
 
Πηγή: diatrofistinkouzina.com
Έλενα Παραβάντη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ