Τι δεν ξέρουμε οι γυναίκες για τους άνδρες;

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

Για κάθε δυνατή γυναίκα  που βαρέθηκε  να παίζει το ρόλο της αδύναμης που ζητά προστασία  υπάρχει ένας άνδρας που κουράστηκε  να παριστάνει  τον ράμπο και  τον σεξουαλικό  σούπερμαν.

Γράφει ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η κοινωνία της ομοιομορφίας και των στερεοτύπων  οδήγησε γυναίκες και άνδρες σε ένα  ΔΙΑΦΥΛΙΚΟ  πόλεμο χωρίς νικητές  αλλά μόνο ηττημένους  αφού από αυτή τη σύγκρουση κερδισμένος είναι ο μοναχικός νάρκισσος που  κρύβουμε όλοι μέσα μας  και που δεσποτικά μας διαφεντεύει  υποτάσσοντας τις πιο αισθαντικές μας ιδιότητες… Ο άνδρας οχυρώνεται  πίσω από τα στερεότυπα  της ευκολίας των ρόλων και η γυναίκα στα αντίστοιχα δικά της, κλεισμένοι  και οι δυο σε κάστρα που δεν παραβιάζονται.

Ο ΕΚΤΟΡΑΣ  δε θα κατέβει στην αρένα να συναντήσει τον ΑΧΙΛΛΕΑ.

Θα κρυφτεί στα ψηλά τείχη της Τροίας  ασφαλής και φυγόμαχος…

Για κάθε γυναίκα που βαρέθηκε να τη βλέπουν σαν σεξουαλικό αντικείμενο υπάρχει ένας άνδρας που νιώθει απέραντο φόβο και αγωνία αν θα τα καταφέρει και δε θα αποτύχει γελοιοποιημένος.

Η αβέβαιη και μη στέρεη ταυτότητα των φύλων  οι φόβοι για τον άλλον τον διαφορετικό, τα στεγανά που δημιούργησαν οι κοινωνίες για να ομαδοποιούν και να ελέγχουν την φυσική τάση για ελευθερία των προσώπων οδήγησαν εντέλει σε ένα πόλεμο χωρίς τέλος αλλά και σε μια σχέση που θα τελειώσει συντρίβοντας τα αρχικά όνειρα…. για αιώνια  αγάπη  και  ατελεύτητο  πόθο.

Για κάθε γυναίκα που προχωρά προς την ελευθερία και ισοτιμία υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να ανακαλύψει ξανά τη δική του ελευθερία.

Μακριά από τα στερεότυπα  του  ανδρισμού  και των αθλητικών επιδόσεων στο σεξ.

Η γυναίκα  θα πρέπει επίσης, να αρνηθεί το ρόλο της σέξυ και του μοντέλου που  η  εμπορευματοποίηση κατασκεύασε  ως αναπηρία ψυχική  και τυφλότητα  για το άγριο ήθος της αρχαϊκής επιθυμίας που δεν είχε ποτέ σαφή εξωτερικά χαρακτηριστικά…

Ο ψυχαναγκασμός μιας ερωτικής επιθυμίας που ορίζεται από σωματικές αναλογίες και σέξυ εσώρουχα αρνείται να δει πως  ο ιδιοφυής  εγκέφαλος του κάθε  ατόμου έχει τελείως ξεχωριστά κριτήρια για το πώς πυροδοτείται το διεγερτικό κύμα  που  θα  χαρίσει στα φύλα την ηδονή.

Η φαντασία  είναι ένα άγριο άλογο που καλπάζει ερήμην του αναβάτη του τις περισσότερες φορές.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ.

Αυτή η βασανιστική ομοιομορφία των ορισμών και των τίτλων που μοίρασαν  στα φύλα ερήμην τους  θα οδηγήσει σε μια απύθμενη  ανοησία όπου  βλέποντας την εξωτερική  στολή  ξεχνάμε  το περιεχόμενο της ανθρώπινης  ψυχής και της ιδιαιτερότητας  για την οποία έχουμε επιλεγεί αλλά και επιλέγουμε τους συντρόφους μας. Τα όμοια θα μας φέρουνε κοντά αλλά και θα μας χωρίσουνε  στα κοινά θα συμφωνούμε αλλά και θα βαριόμαστε…

Η ιδανική συνταγή είναι να ανακαλύπτουμε  τις ομοιότητες που μας απωθούν και τις διαφορές που μας ενώνουν.

Να μη ξεχνάμε πως η ανάγκη του ανθρώπου για το διαφορετικό είναι αυτή που θα κρατά πάντα ανοικτό το ζήτημα της συνεχούς αναζήτησης για κάτι καινούργιο είτε μέσα στον παλιό μας σύντροφο είτε μέσα στον μελλοντικό και ιδανικόν άλλον που θα σχεδιάζουμε  μοναδικά εμείς  ως  ιδιοφυείς  καλλιτέχνες,  κατασκευάζοντας ένα και μοναδικό έργο  χωρίς αντίτυπα  και φωτοκόπιες.

Σχετικά άρθρα