Μέγεθος μερίδας: Το ιδανικό για μακαρόνια, βούτυρο, κρέας, παγωτό (εικόνα)

19 Φεβρουαρίου 2016

Εάν θέλετε να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες χωρίς να στερηθείτε, το μυστικό βρίσκεται στο σωστό υπολογισμό των μερίδων!

Χρησιμοποιώντας μόνο το χέρι σας, μπορείτε να υπολογίσετε κατά προσέγγιση το μέγεθος μίας μερίδας.

HandGuidetoPortionControl 52e67e6f7426e w1500


Για παράδειγμα, το εξωτερικό μέρος μιας σφιχτής γροθιάς αντιστοιχεί σε μία μερίδα ζυμαρικών, ενώ το άκρο του δεύτερου δαχτύλου αντιστοιχεί περίπου σε ένα κουταλάκι του γλυκού, δηλαδή όσο βούτυρο χρειάζεστε για να το ψωμί σας.

Το άκρο του αντίχειρα αντιστοιχεί σε μία κουταλιά της σούπας. Διπλασιάστε την ποσότητα αυτή για να υπολογίσετε το μέγεθος μίας μερίδας φιστικοβούτυρο. Το εσωτερικό μέρος μιας σφιχτής γροθιάς αντιστοιχεί σε δύο μερίδες παγωτό, ενώ το εσωτερικό της παλάμης αντιστοιχεί περίπου σε μία μερίδα κρέας.

onmed
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ