Τα ερωτογενή σημεία στο σώμα μιας γυναίκας

Όλες οι γυναίκες έχουμε το δικό μας «αδύναμο σημείο». Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποια ερωτογενή σημεία, κοινά σε όλες, τα οποία μπορούν να απογειώσουν τη σεξουαλική μας εμπειρία.

Άλλα εμφανή, άλλα καλά κρυμμένα, άλλα λίγο – πολύ γνωστά και άλλα που ούτε φανταζόμαστε, όλα όμως σημεία-κλειδιά για την ερωτική διέγερση. Αρκεί μόνο να τα ανακαλύψουμε! Ποια είναι αυτά;

Χαμηλά στην κοιλιά

Σύμφωνα με τον Michael Krychman, MD, CM, ιατρικό διευθυντή της Σεξουαλικής Ιατρικής και εκτελεστικό διευθυντή του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας στο Newport Beach της Καλιφόρνια είναι μία από τις ερωτογενείς ζώνες της γυναίκες.

Πρόκειται για την περιοχή πάνω από τα γεννητικά όργανα, εκεί που μεγαλώνει η ηβική τρίχα. Ένα απαλό άγγιγμα σε αυτόν την περιοχή μπορεί επίσης να είναι συναρπαστικό και ευχάριστό. Μήπως αισθάνεστε άβολα για τις πιο «ιδιαίτερες περιοχές» του σώματός σας;

Ένα Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα δημοσίευσε μία μελέτη σε πρόσφατο τεύχος του International Journal of Sexual Health διαπιστώνοντας ότι οι γυναίκες που αισθάνονται πιο άνετα με τα γεννητικά όργανά τους, έχουν καλύτερους και συχνότερους οργασμούς.

Πίσω από τα γόνατα

Μία από τα πιο παραμελημένες σεξουαλικά θερμές ζώνες του γυναικείου σώματος είναι η περιοχή πίσω από τα γόνατα; Σύμφωνα με τον Δρ Krychman, το δέρμα πίσω από τα γόνατα είναι μια περιοχή που μπορείτε να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να επικεντρωθεί. «Και μην ξεχνάτε τις κορυφές των γονάτων. Τα γόνατα είναι μια σημαντική ερωτογενής ζώνη».

Οι κοιλιακοί

Ένα μασάζ στην κοιλιά σας μπορεί να είναι μια καταπληκτική εμπειρία για τις γυναίκες. «Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι γυναίκες είναι σε θέση να φτάσουν σε οργασμό απλά κάνοντας ορισμένες ασκήσεις κοιλιακών. Είναι πολύ πιθανό οι περισσότερες από εμάς να είναι σε θέση να βιώσουν το ίδιο αποτέλεσμα».

Τα χείλη

Θέλετε να απογειώσετε το σεξ; Δοκιμάστε αυτή την άσκηση: Περάστε τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν από τη σεξουαλική επαφή με φιλιά. «Τα χείλη παραμένουν μία από τις πιο ερωτικές περιοχές του σώματος μιας γυναίκας». Ακόμα κι αν χαϊδεύετε απαλά τα χείλη με ένα δάχτυλο, μπορεί να είναι μια τρομερή ερωτική εμπειρία.

 Το κρανίο

Όλες λατρεύουμε να μας λούζουν στο κομμωτήριο. Ποιος είναι ο λόγος; Το τριχωτό της κεφαλής μας είναι καλυμμένο με νευρικές απολήξεις που το καθιστούν υπερευαίσθητο στην αφή. Ένα καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής δεν μπορεί να απελευθερώσει μόνο την ένταση, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει και τη ροή του αίματος  στο σώμα σας, πλημμυρίζοντάς σας  με ορμόνες όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

Οι πατούσες

Μπορεί ένα μασάζ να είναι ένα χαλαρωτικό και καταπραϋντικό τελετουργικό μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά μπορεί επίσης να είναι και μια ευκαιρία να σας «ανάψει» ο σύντροφός σας.  Στην πραγματικότητα, η αρχαία πρακτική της ρεφλεξολογίας δείχνει ότι ορισμένα σημεία πίεσης στα πόδια σας μπορεί να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση.

Ο λαιμός

Ο λαιμός είναι ένα πολύ αισθησιακό μέρος του σώματός μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν άνθρωπο που στέκεται πίσω σας, κάνοντας σας μασάζ στους ώμους  και κάνοντας μια διαδρομή με φιλιά από τη γραμμή των μαλλιών στη βάση του λαιμού.

Πηγή: webmd. com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόσο σεξ κάνουμε σε κάθε ηλικία; Τι γίνεται όταν το σώμα είναι… πεσμένο;

Προσποιούνται και οι άνδρες οργασμό στο σεξ;

Μιλάμε στο Ίντερνετ και με πιέζει να κάνουμε σεξ. Τι να κάνω;

Σχετικά άρθρα