Η εμμηνόπαυση αυξάνει ή μειώνει τη διάθεση για σεξ;

13 Μαΐου 2013

΄

Η Πέγκυ αναγνώστριά μας, μας μιλά για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην ερωτική της ζωή.

Είμαι 45χρονών και εδώ και 4χρόνια είμαι σε εμμηνόπαυση. Έχω χάσει κάθε ερωτική διάθεση. Είμαι παντρεμένη και αισθάνομαι ενοχές. Δε θέλω να πάρω ορμόνες τι να κάνω; Ευχαριστώ, Πέγκυ.

Απευθύναμε το ερώτημά σας στην επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. 

Ακούγεστε μικρή για εμμηνόπαυση αλλά δεν είναι απόλυτο. Ρωτήστε όμως τον γυναικολόγο σας και κάντε έναν ορμονικό έλεγχο όπως και μια μελέτη που μπορεί να δείξει το βαθμό ανοργασμίας και που οφείλεται. Γιατί ακόμα και στην εμμηνόπαυση οι ορμόνες ανεβάζουν τον οργασμό και δεν τον ρίχνουν υπάρχουν μάλιστα μελέτες που δείχνουν ότι οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες κάνουν πιο συχνά και πιο δυνατούς οργασμούς. Και για ορμονικούς λόγους αλλά και για κοινωνικούς. Δε φοβούνται την εγκυμοσύνη συν μια εμπειρία χρόνων που τις κάνει πιο σεξουαλικές. Όλα στη ζωή θέλουν και την εμπειρία τους.

 

Ο ρατσισμός των ανδρών απλά περιγράφει τις μεγάλες γυναίκες σαν άχρηστες γιατί τους βολεύει. Μη μασάτε. Τα ανδρογόνα σας είναι πιο ψηλά στην εμμηνόπαυση και ξέρουμε πια πως τον οργασμό τον προκαλούν τα ανδρογόνα και όχι τα οιστρογόνα.

 

Υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο που λέγεται δείκτης γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας  που μπορείτε να το απαντήσετε μόνη και να βγει ένα συμπέρασμα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Δανα***** ****
09:58 Τετάρτη 3/02/2016
Καλημέρα βρίσκομαι σε εμμηνόπαυση εδω και δυο χρονια και το τελευταίο διάστημα παρόλο που ο κόλπος μου ειναι υγρός κατα την διάρκεια της ερωτικής πράξης δεν μπορώ να ολοκληρώσω Ποτε δεν έιχα τέτοιο πρόβλημα Πως μπορώ να το αντιμετωπίσωΥΓ παίρνω εδω και δυο χρονια το αντικαταθλιπτικό ladose ένα την ημέραΕυχαριστώ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ